Két negatív koronavírusteszt után csatlakozhattak a Ferencváros játékosai a jövő csütörtökön kezdődő Európa-bajnokságra készülő magyar női kézilabda-válogatott keretéhez.

    A zöld-fehérek szombaton 32-26-ra győztek a Krim Mercator Ljubljana vendégeként, a szlovén bajnok pedig a találkozó után jelezte: egy pályára lépő játékosánál a vizsgálat pozitív eredményt hozott. Így – a klub honlapjának beszámolja szerint – a Ferencváros azon játékosai, akik még nem estek át a fertőzésen, karanténba kerültek, míg a többi válogatott kerettag hétfőn csatlakozott a nemzeti csapathoz.
Szerdán az érintettek túlestek a második tesztkörön is, és mivel mindannyiuknál negatív eredményt hozott mindkét vizsgálat, így ők is bevonulhattak az edzőtáborba.
Az Eb-n a magyar válogatott Kolding városában játssza csoportmérkőzéseit. A decemberi tornán 16 csapat szerepel és 47 mérkőzést játszanak. A csoportkörben a magyar válogatott 4-én Horvátországgal, 6-án Szerbiával, 8-án pedig a világbajnok Hollandiával találkozik. A csoportkörben Kolding és Herning is két-két, a középdöntőben pedig egy-egy csoportnak ad otthont, a döntő hétvégét pedig Herningben rendezik.
A magyar válogatott az Eb előtt, szombaton és vasárnap Svédországban játszik felkészülési összecsapást a házigazdával.

A MAGYAR VÁLOGATOTT 35 FŐS BŐ KERETE
Kapusok: Bíró Blanka (FTC), Janurik Kinga (FTC), Szikora Melinda (Siófok), Pásztor Bettina (Kisvárda), Triffa Ágnes (Vác)
Jobbszélsők: Faluvégi Dorottya (Győr), Katona Flóra (Mosonmagyaróvár), Kovács Anett (FTC), Lukács Viktória (Győr), Such Nelli (Siófok)
Jobbátlövők: Kiss Nikoletta (Siófok), Klujber Katrin (FTC), Kovács Anna (DVSC), Szekerczés Luca (MTK), Tomori Zsuzsanna (Siófok)
Irányítók: Kovacsics Anikó (FTC), Lakatos Rita (Vác), Szucsánszki Zita (FTC), Vámos Petra (DVSC), Tóth Eszter (Mosonmagyaróvár)
Beállók: Kisfaludy Anett (FTC), Pásztor Noémi (FTC), Szabó Laura (Vác), Tóvizi Petra (DVSC), Helembai Fanny (Vác)
Balátlövők: Csiszár-Szekeres Klára (FTC), Háfra Noémi (FTC), Kácsor Gréta (Vác), Kopecz Barbara (Érd), Szöllősi-Zácsik Szandra (MTK)
Balszélsők: Fodor Csenge (Győr), Hársfalvi Júlia (Siófok), Márton Gréta (FTC), Puhalák Szidónia (Győr), Schatzl Nadine (FTC)

NŐI KÉZILABDA EB
A CSOPORTOK
A-csoport – Herning (Dánia): 
Franciaország, Dánia, Montenegró, Szlovénia
B-csoport – Frederikshavn (Dánia): Oroszország, Svédország, Spanyolország, Csehország
C-csoport – Trondheim (Norvégia): Hollandia, MAGYARORSZÁG, Szerbia, Horvátország
D-csoport – Trondheim: Románia, Norvégia, Németország, Lengyelország

A MAGYAR VÁLOGATOTT CSOPORTMÉRKŐZÉSEI
December 4., 18.15: 
Magyarország–Horvátország
December 6., 16.00: Magyarország–Szerbia
December 8., 20.30: Hollandia–Magyarország

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!