Hosszú út várt a Haladás VSE élvonalbeli futsal együttes számára, hiszen pénteken Debrecenben léptek pályára Juan Ramon Calvo Rodriguez tanítványai. Bár az eredmények alapján a vasi együttes volt az összecsapás esélyese, azért nem ártott az óvatosság. A DEAC ugyanis előkelő helyen áll és szinte biztosan ott lesznek a felsőházi rájátszásban.

Bár a hazaiak kezdték az összecsapást, azonnal átvette a kezdeményezést a Hali. Az első kísérlet is a vendégekhez köthető, Hajmási lövése még elkerülte a kaput, de néhány pillanattal később már a hálóban táncolt a labda. Dávid előbb tesztelte a felsőlécet, majd Dróth fektette el a kapust és bombázott a kapuba – megérdemelten!

A DEAC igyekezett felvenni a vendégek ritmusát, néhán helyzetet ki is dolgoztak, de a vasi futsalosok sokkal veszélyesebbek voltak és ami fő, eredményesebbek is. Sipos lényegében végigcselezte magát a védők között, majd a kapus mellett talált be. A következő percekben pedig Vidák és Darrieer is feliratkozott a góllövőlistára.

A hajdúsági játékosok a becsületükért küzdöttek, de Alasztics pazar formában védett, így a debreceni szépítésre várni kellett. Egy szép szabadrúgás kombináció után Szabó volt eredményes. Majd felváltva rúgták a csapatok a gólokat és alakították ki a 2-6-os végeredményt, amely hűen tükrözi a játék képét.

DEAC – Haladás VSE 2-6 (0-4)

Haladás: Alasztics – Hajmási, Simic, Dávid, Gerencsér
Csere: Gyimesi – Kovács M., Darrieer, Nagy K., Sipos, Papp, Dróth, Vas, Vidák.
Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerző: Szabó L. 25., Rácz 33. illetve Dróth 6., Sipos 10., Vidák 11., Darrieer 12., Kovács M. 25., Vas 36.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!