A szerdai súlyos vereség ellenére a Hali 29 ponttal továbbra is a 6. helyen áll a tabellán. Igaz, hogy vasárnapi ellenfél, a Debreceni VSC ellen sokkal több kell majd, mint a Budaörssel szemben kellett volna.

A haladas.hu beharangozója szerint a feljutás egyik nagy esélyese, a Kondás Elemér vezette listavezető DVSC eddigi 18 bajnokijából ugyanis 12-őt megnyert és mindössze egyszer, augusztus 23-án kapott ki. A piros-fehérek szerezték a legtöbb gólt (42) a bajnokságban, legutóbb a Nagyerdei Stadionban 4-1-re verték a Szentlőrincet. Habár korábban a Lokit is elérte a koronavírus-járvány, mára már valamennyi játékosa hadrafogható. A tavasszal az első osztályból búcsúzó DVSC kerete NB I-es szintű, Bódi Ádámot, Pintér Ádámot, Tischler Patrikot, vagy éppen Szatmári Csabát nem kell bemutatni. Nyáron ráadásul Gróf Dávid érkezett a kapuba, aztán nem sokkal később Varga József, Korhut Mihály és Dzsudzsák Balázs is hazatért. Az együttes legeredményesebb játékosa a 10 gólos Bárány Donát.

A meccs előtt Mátyus János vezetőedző nyilatkozott a klub weboldalának.

– Sajnos egy egy már régóta koronavírusos játékosunk negatív tesztje után ismét pozitívat produkált. Miatta és a többi koronavírusos játékosunk miatt felvetődött, hogy halasztást kérünk, de végül úgy döntöttünk, hogy amíg a Haladás ki tud állni egy meccsre, addig játszani is fog. Ez a folytatásban is így lesz. Kardinális kérdés, hogy bármilyen összeállításban is álljon fel a védelmünk, sokkal stabilabban kell futballoznia, mint legutóbb Tatabányán. Természetesen a megfelelő csapatvédekezés is fontos és biztos vagyok abban, hogy kiugró kapusteljesítményre is szükség lesz. Támadásban pedig aktívabban kell futballoznunk. A Budaörs elleni vereség kisiklás volt az ismert okok miatt ott bent volt a pakliban, hogy alulmaradunk – persze nem így, négy gólt kapva. A vasárnapi mérkőzés és a bajnokság esélyese a Debrecen, tiszteljük ellenfelünket, de ha minden összejön, akkor nem lesz egyoldalú a mérkőzés. Habár a Loki tavasszal meglepetésre kiesett az NB I-ből, a másodosztályban hétről-hétre bizonyítja, hogy első osztályú gárda. Egyénileg és csapatként is roppant erős a DVSC. De bármilyen összeállításban is lépünk pályára, nagyon nehéz kilencven percet akarunk okozni ellenfelünknek – fogalmazott Mátyus János.

A Merkantil Bank Liga 19. fordulójában a Szombathelyi Haladás – DVSC meccs vasárnap 16.15-kor (tv: M4 Sport+) kezdődik. A zárt kapus mérkőzésen természetesen mi is jelen leszünk.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!