Fájhatott a feje Mátyus Jánosnak, a Szombathelyi Haladás vezetőedzőjének, akinek szép lassan elfogytak a játékosai. Sérülés és pozitív koronavírus-teszt miatt több utánpótláskorú labdarúgóval egészült ki a felnőtt csapat, a vasárnap délutáni Debrecen elleni összecsapásra. A találkozónak épp ezért a listavezető hajdúsági alakulat volt az esélyese.

Az ismerkedő perceket követően mégsem lehetett észrevenni, hogy a két csapat között 5 hely és 12 pont volt a fordulót megelőzően. A szombathelyiek bátran felvették a harcot a Lokival és nemcsak mezőnyben, hanem kapu előtt is határozottabbak voltak. Ennek eredményeként első komolyabb helyzetet is a hazaiak alakították ki. Németh Márió kiváló löketét Grófnak kellett hárítania.

Néhány perccel később pedig már a kapus is verve volt. Rácz 25 méterről leadott szabadrúgása azonban nem a hálóban kötött ki, mert a felsőlécről a kapu fölé pattant a játékszer. A vasi alakulat szépen visszazárt, ezzel esélye sem volt a Debrecennek feltörni a szívós Hali-védelmet. Verpecznek a kirúgások elvégzésén kívül nem nagyon akadt dolga. Nem úgy Grófnak a túloldalon.

Németh Márió szabadrúgását a vendégek kapusa üggyel-bajjal tornázta szögletre, majd Medgyes robbant egy beadásra, néhány centiméterre maradt csak le a labdáról. Kifejezetten tetszetős játékkal rukkolt ki az első negyvenöt percben a Hali. A második játékrészre kicsit feljavult a DVSC és ez az akciók számában is megmutatkozott. Ugyanakkor a befejezéseket illetően mindkét oldalon nagy volt a pontatlanság.

Bár cserékkel próbált operálni mindkét vezetőedző, de ezen az estén csak nem akart megszületni a három pontot érő találat. A Szombathelyi Haladás mezőnyben teljesen egyenrangú ellenfele volt a Lokinak és pontosabb befejezéssel akár a mérkőzést is megnyerhette volna. Ezzel a döntetlennel továbbra is hatodik helyen áll a vasi alakulat.

Szombathelyi Haladás – Debreceni VSC 0-0

Haladás: Verpecz – Debreceni, Mocsi, Devecseri – Tóth D. (Kállai), Doktorics, Csilus, Németh Márió (Schuszter), Bosnjak – Medgyes, Rácz (Tóth B.).
Vezetőedző: Mátyus János

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!