Igazán pikáns párharcnak ígérkezett a SzoESE-Kiss Lenke Kosárlabda Akadémia, a női amatőr élvonalban szereplő csapatok összecsapása. A vendégek korábban többször is megtréfálták a vasi alakulatot, amelynek plusz motivációja az volt, hogy megőrizze 2020/2021-es szezon során mutatott hibátlan mérlegét. Úgy tűnt, hogy nem lehetetlen ez a feladat Szabó László tanítványai számára.

Jól kezdett a SzoESE, hiszen Preisinger és Kovács Gina pontjaival gyorsan meglépett a házigazda. Ugyanakkor a vendégek minden lepattanóért nagy harcban voltak és ebből több akciót tudtak vezetni, amelyet Nagy Andrea révén értékesítettek is. A biztos előnyből hamar hátrány lett a negyed végére, így szerkezetet kellett váltania a hazaiak mesterének.

A folytatásban is döcögött a vasi szekér, de ha kisebb nehézség árán is, fordított a hazai alakulat. Plózer pontjai és lepattanói nagyon kellettek ehhez, a szünetben nyolc pont volt csak a különbség. A pihenő viszont jót tett a SzoESE játékának. Kovács és Preisinger mellé Szabó-Haklits is felzárkózott a triplák gyártásában. Balogh és Plózer pedig a palánk alatt nyerte a párharcokat.

Ráadásul a védekezés is kellően kemény volt, amivel a vendégek már nem tudtak mit kezdeni. Kertész révén még próbálták az eredmény kozmetikázni, de a fővárosi lányoknak csak a tisztes vereség elérésére volt esélyük. Kovács Gina szenzációsan játszott, amire nem volt ellenszere a KLKA-nak.

A szombathelyiek irányítója 33 pontjának nagyobb részét hét (!) triplából érte el, adott 14 gólpasszt és 6 lepattanót is leszedett. Ezzel a sikerrel pedig továbbra is veretlenül vezeti a tabellát a SzoESE, amely legközelebb a Dávid Kornél Akadémia ellen kell bizonyítania. Remélhetőleg akkor is folytatódik a sikersorozat…

SzoESE – Kiss Lenke Kosárlabda Akadémia 97-77 (15-18, 32-22, 28-17, 22-20)

SzoESE: Kovács G. 33/21, Preisinger 22/12, Szabó-Haklits 16/9, Balogh V. 12, Plózer 11.
Csere: Koltay 3/3, Mezősi -, Sándor A. -, Dervalics A. -.
Vezetőedző: Szabó László
Másodedző: Kollerics Barnabás

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!