Az eredeti forgatókönyv szerint december 5-én, Jászberényben lépett volna pályára az Egis Körmend élvonalbeli kosárlabdacsapat. Az élet azonban fura rendező, hiszen a válogatott szünet rövidebb lett a tervezettnél, ami a koronavírus-járvány számlájára írható. Mint ismert nemzeti csapatunkat hazaküldték a szlovéniai buborékból a pozitív eredmények miatt. A halasztott két válogatott mérkőzés miatt a honi bajnokság folytatódhat.

Ennek következtében a Magyar Kosárlabda Szövetség döntött és december első hétvégéjét megelőzően is pályára léphetnek a csapatok. Az Egis Körmend így már hétfő este bizonyíthat, amelyre több mint kétezer kilométer vár. Először Kaposváron, majd Debrecenben és Jászberényben is pályára lép Ziga Mravljak együttese, amely legutóbb az Oroszlány felett aratott 79-74 arányú győzelmet a Rába-parti városban.

Hétfőn a somogyi megyeszékhelyen lép pályára a Körmend. A találkozót egyébként a második fordulóból halasztották el a csapatok. A házigazda eddig lejátszott hat mérkőzéséből kettőt nyert meg, közte a Jászberény és Kecskemét csapatát. Utóbbi ráadásul legyőzte az Egis Körmend együttesét az idei kiírásban, így semmi esetre nem számíthat könnyű mérkőzésre a vasi alakulat.

Kaposvári KK – Egis Körmend
2020.november 30. – 18:00
Kaposvár, Kaposvár Aréna

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!