Póta Georgina nélkül, Fazekas Krisztina, Surján Szabina, Dari Helga összeállításban lép asztalhoz a Budaörs csapata a női asztalitenisz Bajnokok Ligája csütörtökön kezdődő linzi buboréktornáján.
A klub kedden arról tájékoztatta az MTI-t, hogy minden érintettnek negatív lett a koronavírustesztje, s a három játékos mellett Bachman Péter edző, Somlyó Gergely klubelnök és Szvitán Krisztina szakosztályvezető kel útra Ausztriába.
Szerdán reggel, már a helyszínen, újabb teszt vár a magyarokra, s az ismételt negatív eredménnyel lehet bekerülni a “buborékba”.
Az SH-ITB Budaörsi SC két Európa-bajnok játékosa, az egyformán édesanya Póta és Lovas Petra már korábban jelezte, hogy a mostani járványügyi helyzetben nem vállalja az utazást és a szereplést. A klub vezetősége jelezte, döntésüket maximálisan megértette és elfogadta.
Az európai szövetség a koronavírus miatt változtatott az eredeti lebonyolításon, és egy helyszínen, néhány nap alatt rendezi meg az első számú európai kupasorozatot. A részvételt 11 női csapat vállalta. A sorsolást szerdán tartják, miután véglegessé válik, hogy ténylegesen hány együttes kerül be a buborékba.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!