A Vas Megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban már jó pár hete nem rendeztek mérkőzéseket, mivel az egyoldalú halasztási lehetőséggel valamennyi csapat élt, nem kockáztatva ebben a helyzetben.

A csapatok meghozták a felelős döntéseket, így több forduló lejátszása is a tavaszi idényre csúszik át, így sűrű lehet az együttesek programja, már amennyiben a vírushelyzet lehetővé teszi majd, hogy újra futballozhassanak a megyeiben.

Bizony ezen is érdemes elgondolkodni, hisz a vakcina esetleges érkezésével sem biztos, hogy ez a helyzet megoldódik, mi azonban pozitívan tekintünk előre, így az őszi szezon összegzése mellett kicsit jósolgatunk is a tavaszra.

Ahogy az szemmel látható, a tabellán a meccsek számában bőven vannak eltérések, így igazán messzemenő következtetéseket ebből nem lehet levonni.

Sajnos a rumiakat elég keményen érintette a koronavírus helyzet, így talán nem meglepő, hogy a csapat jelenleg sereghajtó helyen áll a maga 2 győzelmével és 9 vereségével. Bízunk benne, hogy a tavaszra kiegyenesedik a csapat.

Nehéz helyzetben várja a folytatást a Csepreg, a Szentgotthárd és a Celldömölk is, utóbbi csapatot érdekes ilyen helyzetben látni, hisz a korábbi évek bajnokesélyes, és többször bajnoki címet is szerző klubjáról beszélünk.

A tabella két részre szakadt, az első 9 együttes mögött óriási csata várható a kieső pozíciók elkerüléséért, míg a Sárvár és a Vép mögött ugyancsak nagy hajsza lesz a dobogóért.

Nagy esélyei lehetnek a Király SZE gárdájának: a klubnál adottak a feltételek ahhoz, hogy minőségi munkát végezzen megyei szinten is, ráadásul Halmosi Péter személye nagyon jót tett az itt pallérozódó fiataloknak.

Jó hangulatban és pörgősen telnek a szombathelyiek edzései.

Innen-onnan belső viszályokról hallani a Lukácsháza csapatát illetően, ám a csapat a pályán egyáltalán nem ezt mutatja, sőt, őszi menetelésüknek köszönhetően jelenleg csupán egy pont a hátrányuk a Király SZE mögött a dobogóért vívott harcban.

Szintén ott lehet az élbolyban a jó társaságot alkotó kőszegi, és a nyáron jócskán megerősödött jánosházi alakulat is, de nem szabad megfeledkezni a répcelakiakról sem, akik a szörnyű rossz sorozatukat követően 7 mérkőzést vívtak meg veretlenül, ráadásul a listavezető Sárvár ellen is pontot szereztek.

A Rábapaty és a Körmend brigádja nevezhető az idei szezon két legrapszodikusabban szereplő együtteseinek. Sosem lehet tudni, hogy éppen melyik arcukat mutatják, így egyelőre kérdés, hogy stabilan az élmezőnyre tudnak-e tapadni, de annyi szent, hogy ellenük senki nem mehet biztosra.

A jövőt illetően sok a kérdőjel, hisz ebben a szituációban a felkészülési programokat is nehéz megtervezni. A csapatok jelenleg a téli pihenőjükre vonultak, megkezdődhetnek a játékosmozgások, átigazolások, amelyekről lehetőség szerint igyekszünk majd beszámolni olvasóinknak.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!