Nincs megállás az élvonalbeli férfi kosárlabda-bajnokságban. A férfi válogatott mérkőzéseinek halasztására reagált soron kívül az MKOSZ, így a vártnál korábban lépnek pályára a csapatok. Az Egis Körmend pedig talán a legkedvezőtlenebb sorsolásának és a sors furcsa játékának köszönhetően néhány nap leforgása alatt háromszor is idegenbeli mérkőzésen kell bizonyítania.

Hétfő este még Kaposváron lépett pályára Ziga Mravljak együttese, a visszafogott kezdés után végül magabiztos győzelmet szereztek. A védekezés mellett a remekül időzített hárompontosokkal sikerült fordítani a Rába-parti kosarasoknak és remélhetőleg ezt a formát átmentik a Debrecen elleni összecsapásra is. Szükség is lesz a játékosok remek játékára, mert ezúttal nehezebb ellenfél következik.

Ezt pedig megerősíti a statisztika is. A DEAC a hét lejátszott mérkőzéséből ötöt megnyert, hazai pályán egy vereséget szenvedtek a Sopron ellenében. Ezen felül viszont sikerült legyőznie a hajdúsági kosarasoknak az Atomerőmű és a Kecskemét csapatait is, ami előrevetíti, hogy az Egis Körmendre nagyon nehéz percek várnak Debrecenben is.

DEAC – Egis Körmend
2020. december 2. – 17:00
Debrecen, Oláh Gábor utcai sportcsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!