Egy harcos, jó formában lévő Debrecen várta szerda este az Egis Körmend együttesét a férfi élvonalbeli kosárlabda bajnokság játéknapján. A vártnak megfelelően nagy csatát hozott az összecsapás, amelyen fordulatokból sem volt hiány. A kezdést követően nekiesett ellenfelének a vasi alakulat, ez pedig az eredményen is azonnal meglátszott.

5-0-val indított a Körmend, előnyével pedig jól sáfárkodott. Bár többször megpróbált fordítani a DEAC, sikerült visszaverni minden kísérletet a piros-feketéknek. Sőt, Thames vezetésével növelni tudta előnyét a vasi együttes. A folytatásban is a vendég kosarasok akarata érvényesült, majd a szünet előtt pár perccel a Debrecen is megrázta magát és három pontra zárkóztak fel.

A térfélcsere után Taylor is elkapta a fonalat, újra meglódult a Körmend szekere. Hiába a nagy lelkesedés, mert a DEAC nem adta magát könnyen. A találkozó hajrájára fordítottak és már öt ponttal is vezettek, mégis az utolsó támadás alkalmával vasi előny állt az eredményjelzőn. Aztán jött egy hazai tripla, így következett a hosszabbítás.

Szinte lemásolták a csapatok a találkozót, öt percbe sűrítve a rendes játékidőt. Hol az egyik, hol a másik együttes állt jobban. 81-81 állást követően viszont a Körmend koncentrált jobban és hozott kiváló döntéseket. A büntetők értékesítésével sem állt hadilábon, így igazi csatát nyertek a hajdúsági megyeszékhelyen, ahol bizony sok csapat fog megszenvedni a szezon során.

DEAC – Egis Körmend 83-87 (16-24, 20-15, 13-18, 24-16, 10-14) – hosszabbítás után

Körmend: Thames 26/6, Mócsán 13/9, Ferencz 11/9, Durázi 2, Taylor 15.
Csere: Williams 13/9, Mosely 7/3, Tóth N. -, Oroszi -, Kiss M. -, Takács K. -.
Vezetőedző: Ziga Mravljak

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!