A Haladás Sportkomplexumot érintő hírek többsége gazdasági jellegű volt az elmúlt időszakban. A klub legtöbb szakosztálya mellett más sportegyesületek rendezvényeinek is otthont adott – többek között nyári táboroknak valamint országos bajnoki fordulóknak, kupaküzdelmeknek. Ez idő alatt több kísérlet is volt, hogy minél gazdaságosabban lehessen a komplexumot üzelmetetni.

Az elmúlt két év során 300-300 millió forintos állami támogatást kaptak a költségvetésből. Nagy kérdés volt, hogy mi lesz a sportkomplexum jövője, ki lesz az üzemeltető?! Ennek okán tartott a hét közepén sajtótájékoztatót a Városházán Dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő és Dr. Nemény András polgármester. Mivel a város nem tudja fenntartani a sportkomplexumot, ezért új megállapodás született.

Ennek értelmében a város vezetése a fenntartási feladatokat visszaadja az államnak. Szombathely város polgármestere a sajtótájékoztatón elmondta, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumában lezajlott egyeztetésen merült fel ez a megoldási lehetőség. Ez pedig azt jelenti, hogy a több mint ezer igazolt versenyzőnek továbbra is otthont nyújthat a létesítményt.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!