Második mérkőzésén megszerezte első győzelmét a Budaörs a női asztalitenisz Bajnokok Ligája linzi buboréktornáján. A magyar bajnokcsapat a pénteki játéknapon a Girbau-Vic TT együttesével csapott össze, a spanyol riválisnál walesi, ázsiai származású spanyol, valamint a zentai Fehér Gabriella személyében korábbi szerb válogatott játékos lépett asztalhoz. Kezdésként az ugyancsak szerb színekben versenyző Surján Szabina négy szettben legyőzte a többszörös walesi bajnok Charlotte Careyt, a folytatásban azonban gyorsan fordított az ellenfél Sofia-Xuan Zhangnak és Fehérnek köszönhetően. A negyedik meccsen Surján sokkal jobban kezelte Zhang játékát, mint korábban Fazekas Mária, miután pedig megvolt az egyenlítés, utóbbi fordulatos csatában legyőzte Careyt – a döntő szett 6-3 volt “ide” -, ezzel sikerült kiharcolni a győzelmet. A mostani tornán alkalmazott új szabály, hogy ha ötödik játszmára kerül sor, az csak hat nyert pontig tart, 5-5 után “hirtelen halál” következik, egy pont dönt.
A tizedik kiemelt SH-ITB Budaörsi SC két Európa-bajnok játékosa, Póta Georgina és Lovas Petra nélkül utazott el az eseményre. A csoportriválisok közül a házigazda osztrák Linz a második, a francia Metz a negyedik, a Girbau-Vic pedig a nyolcadik az erősorrendben, a mezőnyt 11 csapat alkotja.
A B jelű négyes másik pénteki mérkőzésén, a csoport rangadóján a Linz 3-2-re verte a Metzet.
A csoportmeccseket szombatig bonyolítják le, a három csoport győztese egyből az elődöntőbe kerül. Vasárnap következik a rájátszás-kör a három csoportmásodik részvételével, ennek győztese csatlakozik a három további elődöntőshöz. A legjobb négy két párharcát hétfőn bonyolítják le, majd kedden következik a finálé.
Az európai szövetség a koronavírus-járvány miatt változtatott az eredeti lebonyolításon, és egy helyszínen, néhány nap alatt rendezi meg az elsőszámú európai kupasorozatot.

Eredmények:
B csoport, 2. forduló:
SH-ITB Budaörsi SC – Girbau-Vic TT (spanyol) 3-2

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!