Rendkívül sűrű volt ez a hét az Egis Körmend számára, amely hat nap alatt háromszor is pályára lépett a férfi élvonalbeli kosárlabda bajnokságban. A DEAC és a Kaposvár elleni idegenbeli mérkőzést követően ezúttal is távol a Rába-parti városkától, Jászberénybe vizitáltak Ferencz Csabáék. Természetesen a győzelem megszerzésének reményében érkeztek a vendégek a jászsági riválishoz.

Az első támadások rendkívül pontatlanok voltak mindkét oldalon, így az első kosárra csak a második perc végén került sor. ezután felváltva estek a gyűrűbe a labdák, tartotta a lépést a sereghajtó az Egis Körmenddel. Majd Ferencz tripláival meglépett a vendég alakulat és bár próbálta megtörni a piros-feketék lendületét a Jászberény, hiába…

A vasi együttes támadásban és védekezésben is sokkal pontosabb volt, ennek eredményeként már a nagyszünetben közel húsz ponttal állt jobban Ziga Mravljak együttese. A folytatásban pedig megtört a JKSE és rendkívül pontatlanul dobtak, Taylor vezetésével pedig tovább növelte előnyét a Körmend. Még arra is figyelt a vasi alakulat vezetőedzője, hogy új taktikai elemeket is gyakorolni tudjanak tanítványai.

Az utolsó negyedben már kiengedett az Egis Körmend, átadva a kezdeményezést lehetőségét a Jászberénynek. Egyetlen nyitott kérdés maradt csak, hogy eléri-e a vasi gárda a 100 dobott pontot, amire végül nem került sor. A győzelem azonban egyetlen pillanatig nem forgott veszélyben és háromból-hármat nyert a Körmend ezen a héten, amivel továbbra is ott van az élmezőnyben.

Jászberényi KSE – Egis Körmend 64-93 (13-24, 17-23, 11-27, 23-19)

Körmend: Thames 8, Mócsán 11/3, Ferencz 11/9, Durázi -, Taylor 14.
Csere: Williams 14/3, Mosley 11, Tóth N. 10, Oroszi 8/6, Kiss M. 4, Balogh M. 2.
Vezetőedző: Ziga Mravljak

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!