OSE Lions – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 97-104 (20-31, 29-29, 16-22, 32-22)
Bajnokság, 12. forduló
Oroszlány, Krajnyik “Akác” András Sportcsarnok
Cziffra Cs., Tözsér D., Boros T.

OSE Lions: Anderson 6,Abell ,Bíró 14/6, Bailey 11/3, Anda 1. Cserék: Illés 9/6, Morgan 12/6, Mucza -, Kucsora 5, Garamvölgyi 8/6, Hayes 15.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: Anderson 21/9, Benke 19/9, Doktor -, Milosevics 4/3, Searcy 8. Cserék: Váradi 12/6, Perl 27/12, Lake 7, Kovács B. 6.

Az 1. negyedben Benke Szilárd kosarával kezdett a Falco, majd tetszetős védekezés és szép Doktor-assziszt után Szili már 5 pontnál járt. Újabb 2 Benke-pont után hazai időkérés következett, hiszen másfél perc után 1-7 áltt az eredményjelzőn. Ezután Morgen 1 vs 1 követően szerzett kosarat, majd Kyan Anderson válaszolt, Strahinja Milosevics pedig harékonyan védekezett. Két eladott labda utáni, 4-0-át követően Milosevics újabb védekezése akadályozta meg az újabb könnyű OSE-kosarat.
Milosevics 4/1 büntetővel csak kicsit tudta elmozdítani a sárga-feketéket, a volt falcós, Kucsora pedig egynlített, 10-10. Anderson gyors kosara után Doktor szerzett labdát, 12-12.
A játékrész közepén az első cserét bonyolította le a bajnok, Searcy helyett Lake lépett a pályára, aki Anderson átadása után azonnal zsákolással mutatkozott be. Ezután Milosevics és Doktor helyére Perl Zoltán és Kovács Benedek szállt be. Ezt követően Benke büntetőzhetett kettőt hiba nélkül, majd Lake támadó lepattanója és asszisztja után Kyan Anderson tripláját jegyezhettük fel. A kezdeti nagy rohanás után lelassult a játék, 2 perccel a vége előtt 15-21 volt az állás. Váradi Benedek triplája után kialakult az eddigi legnagyobb különbség, 19-29. A játékrészt Lake sikeres középtávolja zárta, 20-31.

A 2. negyedet gyors labdaszerzéssel és könnyű Váradi-pontokkal kezdte a Falco, majd Kovács Benedek révén nőtt tovább a differencia, 21-38. Ezekben a percekben Morgan tartotta meccsben az OSE csapatát. Az Ő 3 pontosa és még egy Garamvölgyi tripla után Okorn mester szakította meg a játékot, 29-38. Morgan aktív védekezése komoly gondot okozott, jókor jött Perl hármasa. A játékrész közepén, Morgan újabb hármasa már 41-45-re hozta fel a hazaikat, aztán Searcy állította meg a sárga-fekete kosárcsendet.
Anderson gólpassz és Milosevics tripla után, 3 perccel a szünet előtt, 42-50-nél jött is az OSE időkérés. Ezután Milosevics labdaszerzését sérülés miatt visszanézték, aztán a 10 pontos különbségért támadhattak a szombathelyiek. Ezután Kyan alleyoop következett, ami Searcy számára volt tökéletes. Abell R. triplával válaszolt, nem hagyta az OSE, hogy jobban ellépjen a bajnok. A játékrész hajrája Andrerson révén a címvédőé, az utolsó támadás előtt Okorn mester azért még időt kért. Bailey zsákolása zárta az 1. félidőt, 49-60.

A 3. negyed elején Searcy harcolt ki sportszerűtlen faultot, majd Abell R. hozta 10 ponton belülre a különbséget, 53-62. Perl sikeres közelije után Anderson assziszt következett, majd Perl-tripla és újra 10 felett a különbség, a negyed közepén 57-68 állt a táblán. Újabb hazai technikai hiba után Anderson nem kegyelmezett. Érdekesség, hogy ezekben a percekben sokat foglalkoztak a hazaiak a játékvezetéssel. Ezt követően Benke büntetőkkel növelte a szombathelyi előnyt, majd Hayes közelijével 61-73 lett. Perl extra hármasaval nőtt 15 pontra hízott az előny. A játékrész végén Benke is triplát szórt, majd az utolsó percben Zozó újabb 3 pontossal jelentkezett, 65-82.

A 4. negyed Illés-triplával startolt, amit Váradi kiharcolt faultja és egy bedobott büntetője követett, 68-83. Benke Szili nagyot játszott, 2 trplája után hazai időkérés következett, majd Bíró szépített, 72-89. Nem maradt el Kyan újabb remek asszisztja sem, ezután Lake kosara következett, 74-92. Anderson sikeres közelije után már 21 pont állt az amerikai irányító neve mellett. Aztán Hayes duplája után 15-re fogyott a különbség, 79-94, jött is a Gasper Okorn-féle time-out. A játékrész derekán Bíró triplájával és Hayes közelijével zárkóztak a hazaiak, de Zozó kosara megnyugtatta a bajnokcsapatot, 84-96. A végső dudaszó előtt 2 perccel Illés, majd Garamvölgyi révén 90-97-re jöttek fel. Aztán Hayes 4 pontja után már 94-98 volt az állás. Az utolsó percben nagyon kellett Perl közelije, meglett a 100 pont! A vége előtt 31 másodperccel a hazaiak még egyszer időt kértek. Perl sikeres büntetői után Bíró triplával felelt, 97-102. Perl újra bedobta a büntetőket, Bailey pedig kihagyta a 3 pontost, ez is meglett, 97-104-re győztek a sárga-feketék Oroszlányban!

MESTERMÉRLEG
Sebastjan Krasovec: – Puhán kezdtünk, gondjaink voltak a védekezéssel, így az első félidőben túl sok pontot kaptunk. A végén sikerült szorosabbá tenni a mérkőzést, de a jobb csapat nyert.
Gasper Okorn: – A győzelemmel elégedett vagyok, de a teljesítménnyel nem. A mérkőzés végén nagyon sok pontot kaptunk, ami nem megengedhető.

Nincs megállás, szerdán következhet a Novgorod, de már a BL-ben!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!