SZOMBATHELYI HALADÁS – BFC SIÓFOK 2-0 (0-0)

Szombathely, játékvezető: Szigetvári. 

Haladás: Rózsa – Mocsi, Bosnjak (Tóth B. 78′), Debreceni – Kállai, Csilus, Schuszter, Doktorics (Szalay 83′) – Németh Márió (Tóth M. 66′) – Medgyes, Rácz (Schimmer 83′). Edző: Mátyus János.

Siófok: Hutvágner – Polényi (Deutsch 55′), Jagodics B.,  Horváth M., Kiss B. – Kecskés, Horváth P. (Hajnal 55′), Tajthy (Medgyesy 80′) – Gaál B., Elek B., Balogh B. Edző: Waltner Róbert.

A siófokiak indították útjára a labdát. A hiányzók – Devecseri, Tóth D., Holdampf, Jancsó, Kiss B., Farkas B. – miatt felforgatott csapattal kiálló zöld-fehérek az első percekben igyekeztek nyomást gyakorolni a vendégekre. Doktorics több alkalommal is lendületesen indult meg a siófoki kapu irányába.

A félidő derekán egyenlő erők küzdelme zajlott, a hali többet birtokolta ugyan a labdát, de ez a fölény elég meddőnek bizonyult a mezőnyben. A 22. percben Csilus-Doktorics akció végén Medgyes lőtt kapura, de a siófóki hálóőr hárítani tudott.

A 25. percben Mocsi tért ölelő átadása után Doktorics cselezte ki ellenfelét, de 17 méterre a kaputól lerántották. A sárga lap kiosztása után Rácz Ferenc lőtte fölé a szabadot.

A 30.percben a volt szombathelyi csatár, Gaál Bálint lövését védte nagyon magabiztosan a veteránnak számító hazai kapus, Rózsa Dániel. Aztán a 38.percben távolról, majd a 40.percben már közelebbről, 14 méterről vette célba a siófoki kaput Rácz Ferenc, de Hutvágner jól helyezkedett.

A félidő utolsó perceiben inkább a Hali térfelén pattogott a labda, a de a siófokiak helyzetig sem jutottak, bár Bosnjak 45. percben elkövetett hibája után Rózsának résen kellett lennie. Gól nélküli félidő után vonultak az öltözőbe a csapatok.

A szönetben nem cseréltek a mesterek.

A második félidő eleján egymás hibáiból éltelk a csapatok, atán Bosnjak kicsit odébb tolta Gaált, amiért a játékvezető szabálytalanságot ítélt. Kecsegtető helyzetbúl Horváth P. a sorfalba lőtt.

Nem így tett Németh Márió, aki az 52. percben egy szép akció végén nem a védőfalba, de még a kapusba sem, hanem közelről a hálóba lőtt, vezet a Hali 1-0-ra!

A bekapott gólra azonnal reagált és az 55. percben kettőt cserélt a siófokiak szakvezetője, Waltner Róbert.

A 61. percben tetszetős vendégakció végén Deutsch lőtt mellé és egyben fölé.

A 65. percben Medgyes egy szép csel után kilőtte a rövid felsőt, már 2-0!!!  

A középkezdés után majdnem szépítettek a vendégek, de Rózsáék mentettek a gólvonal elől.

A 79. percben Tömösvári lőtt mllé, majd Schimmer és Szalay pályára lépésével valamennyi mezőnycseréjét pályára küldte Mátyus János.

Az utolsó percekben labdatartásra törekedtek a zöld-fehérek, a vendégek pedig nem tudtak közel férkőzni a szombathelyi kapuhoz.

A közepes színvonalú meccsen a Haladás megérdemelt győzelmet aratott és 33 ponttal őrzi az előkelő 6. helyét, a Balaton-partiak pedig a 14. helyen állnak 23 ponttal.

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!