Élőben ITT közvetítettük az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS)  hétvégi OB I/B-s meccsét, amelyet a fővárosi Oázis SC csapatával játszottak. Az előjelek a hazaiak sikerét jelezték előre, hiszen a szombathelyi pólósok 7 győzelemmel és 2 vereséggel a tabella 3., míg a vendégek 3 sikerrel és 6 kudarccal a 8. helyét foglalták el.

AVUS – Oázis SC 16-7 (6-1, 2-1, 3-3, 5-2)

Szombathelyi Vízilabda Aréna, OB I/B-s bajnoki, zárt kapuk mögött

gólszerzők: Baranyai 5, Ekler 4, Hajmási, Sági és Fatalin 2-2, Makrai 1, illetve Békési 3, Nagy A. 2, Csutorás Ba. és Csutorás Be. 1-1. 

vezette: Pintér János, Veilandics Zoltán

A meccs előtt Gortva Zoltán vezetőedző azt kérte ,,fiaitól”, hogy lehetőleg ne aludjanak be az 1. negyedben, hanem már az 1. perctől összeszedetten, szervezeten játszanak. Szőke Szabolcsék így is tettek, a mindössze 17 esztendős Ekler Zsombor gyors találataival hamar elléptek a vendéglátók.

 

Zsombi mellett Baranyai Ákos és Sági Benjámin is betalált, az első 8 perc után nagyon meggyőző előnyt, 6-1-et mutatott az eredményjelző.

 

 

 

A 2. játékrészben minden ott folytatódott, ahol az első negyedben abbamaradt, csak mérsékeltebb tempóban. Baranyai, Makrai és Hajmási góljaival ezt a negyedet is hozt aaz AVUS, 9-2-nél fordultak a csapatok.

 

 

A 3. negyedben Gortva Zoltán a 17-18 éves fiataloknak is lehetőséget adott, de a gólokat Hajmási, Baranyai és Sági szerezték, a fővárosiak ebben a játékrészben méltó ellenfelei voltak a szombathelyi fiaaloknak, 3-3 lett a részeredmény, így 12-5-ös állásnál kezdődhetett meg az utolsó negyed.

 

A 4. negyedben a 17 éves Horváth Dániel kapott lehetőséget a kapuban, mellette az ugyancsak 17 esztendős Fatalin Tamás is brillírozott, míg a fiatal hálóőr 50%-os hatékonysággal védett, addig Fatalin 100%-os biztonsággal lőtt, kettőből kettőt varrt be az ellenfél kapujába, mellette Ekler és Baranyai újra betalált, így az AVUS nagy fölénnyel, 16-7-re hozta  ameccset és itthon tartotta mindhárom bajnoki pontot.

A meccs után Gortva Zoltán vezetőedzőt kértük az értékelésre, az 5 gólos Baranyai Ákost és a 2 találatig jutó Fatalin Tamást pedig arról kérdeztük, milyen volt a meccs a medencéből.

A meccs jegyzőkönyvét ITT, a statisztikát pedig IDEkattintva lehet tanulmányozni. Fotóinkról pedig az is kiderül, hogy az ugyancsak saját nevelésű, 21 éves Kovács Barnabás kiválóan őrizte az 1-3. negyedben a szombathelyi kaput, 67%-os (10/15-ös )mutatója alapján a mezőny egyik legjobbja volt.

Az AVUS ezzel a 3 ponttal továbbra is a 3. helyen áll. A 11. fordulóban az ASI DSE csapatát fogadja Gortva Zoltán csapata. A meccset december 12-én 16 órától rendezik. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!