A koronavírus-járvány a megyei labdarúgásra is komoly hatással van, így az első osztályban a bajnoki címért harcban álló vépiek dolgát is megnehezítette a jelenlegi helyzet, ám Török Richárd továbbra is elégedett csapata teljesítményével. A motivált fiatal edzővel beszélgettünk a mögöttünk hagyott őszi szezonról, és arról, hogy mit vár a folytatásban.

“Azzal a céllal vágtunk neki a bajnokságnak, hogy a végén dobogóra álljunk!
Jelenleg a második helyen vagyunk, vagyis elégedett vagyok a csapatom eddigi eredményeivel.” – kezdte mondandóját a vépiek trénere, aki nem is alaptalanul elégedett csapata teljesítményével: 13 lejátszott mérkőzésükből tízet megnyertek, csupán két vereség és egy döntetlen áll a csapat neve mellett.

Ami ennél is lényegesebb, hogy az elmúlt évek során nagy fejlődésen ment végig a csapat, ez pedig eredményekben is megmutatkozik: jelenleg a Sárvárral azonos pontszámmal vezetik a tabellát a vépiek, igaz a sárváriak eggyel kevesebb meccset játszottak.

“Az elmúlt években fokozatosan fejlődtünk, tudatosan építkeztünk ennek eredményeképpen ütőképes csapat és nem utolsósorban jó közösség jött össze Vépen. A felkészülésünk kiválóan sikerült, a szezont remekül kezdtük.”

Természetesen érdeklődtünk afelől is, hogy a koronavírus miként volt hatással a csapat életére.

“A koronavírus-járvány kicsit megakasztott minket: egy-két játékosunk beteg lett, többen karanténba kerültek. Így jó pár meccsen létszámgondokkal küszködtünk. A szezon ezen szakaszában becsúszott néhány elkerülhető pontvesztés. De túléltük a nehéz időszakot, és a folytatásban már ismét jöttek a szép eredmények, a győzelmek.”

Amikor külső körülmények szólnak bele a munkába, sosem könnyű az edzők dolga, így érthető, hogy Ricsiben is van hiányérzet.

“Ha egy kicsi hiányérzet van is bennem az őszt illetően, összességében nem lehetek elégedetlen. Nagyon együtt van a csapat és vevő a kemény munkára – éppen ezért bízom a hasonló tavaszi folytatásban. Téli felkészülési programunk már alakul, szerencsére megfelelő körülmények között tudunk majd készülni. A Király sportlétesítmény műfüves pályáin heti három edzéssel és hétvégi mérkőzések vannak betervezve.
Reméljük a legjobb forgatókönyvet a folytatásra!”

Mi pedig a sikeres folytatáshoz sok sikert, és probléma mentes felkészülést kívánunk a vépi gárdának!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!