Igazi hullámvasút volt a Haladás VSE női röplabda szakosztályának legutóbbi fél éve, amely kis híján megszűnt. A lelkes összefogásnak valamint a fiatal játékosok munkamoráljának köszönhetően meg lett az aradménye a kemény munkának. Az őszi menetelés végén a tabella élén tölti a téli szünetet Dr. Mucsi Péter vezette szombathelyiek.

Az év utolsó Haladás-mérkőzésre Ajkán került sor, ahol a Röpisuli SE-vel néztek farkasszemet. Ismerős arcokból sem volt hiány, hiszen egykori vasi játékosok is pályára léptek Horváth Mónika és Dabronaki Emese személyében. Hiányzója viszont akadt a zöld-fehéreknek: a csapat egyik vezérét, Szendrődi Rebekát nélkülöznie kellett a vendégek mesterének.

Kis megilletődöttség érződött emiatt az első szett során a Haladás játékában. Az Ajka igyekezett megnehezíteni a vendégek dolgát és természetesen vissza szerettek volna vágni a Szombathelyen elszenvedett vereségért. Ez azonban nem sikerült, mert Zoltán Annáék a játszma hajrájában nagyon koncentrálva játszottak és húzták be a szettet.

A folytatásban is egymás hibájából éltek a csapatok, arra azonban Mucsi Péter ügyelt, hogy a Röpisuli lendületét időkéréssel és cserékkel megtörje. Hatásos volt, mert alig háromnegyed óra alatt kettővel ment már a Hali. Az utolsó felvonásra aztán összekapta magát az Ajka, mindent bevetettek a szépítés reményében. Látványos és küzdelmes csatát hozott ez a szett.

A hajrában aztán az idegek csatája jött és ezt jobban bírta a vendég együttes, amely 3-0-ra nyerte a találkozót. Aligha gondolhatták a szurkolók, hogy a nyári mélypontot követően ilyen remekléssel rukkol ki a mezőny talán legfiatalabb átlagéletkorú csapat, a Haladás VSE, amely a téli szünetet a tabella élén tölti.

Röpisuli SE Ajka – Haladás VSE 0-3 (19, 18, 23)

Haladás: Katona V., Csóka L., Zoltán A., Héjj L., Németh N., Németh B., Sajben L., Horváth B., Varga Á., Blázsovics D.
Libero: Kiss D.
Vezetőedző: Dr. Mucsi Péter
Másodedző: Petre Antonio Mircea

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!