A Vas Megyei labdarúgó bajnokságokban jelenleg a téli pihenőiket töltik az együttesek. A koronavírus-járvány miatt jó pár mérkőzés elmaradt, így az őszi tabellák is némiképp csalókák lehetnek, ám a megyei II. osztály Északi csoportja kétségkívül az idei legizgalmasabb csatát hozta a megyei labdarúgásban.

Nézzük is rögtön a tabellát.

Ember legyen a talpán, aki helyesen megtippeli, hogy az első 5 csapat helyezése miként alakul a bajnokság végén. A pecöliek jelenleg egy leheletnyivel megelőzik a mögöttük álló együtteseket, mivel ők az ismét berobbanó vírushelyzet alatt egy mérkőzést lejátszottak, plusz érdekesség, hogy egyedüliként még nem játszottak döntetlent az északi régióban. A fiatalos lendület a Haladás fiókcsapatává avanzsált zanatiak mellett szólhat, ám nem biztos, hogy ez elég lesz ahhoz, hogy maguk mögé utasítsanak olyan csapatokat mint a Söpte, vagy éppen a Gérce együttese. Óriási izgalmak várhatóak tehát az élbolyban a tavaszi szezon során.

A tabella hátsó feléről ugyanakkor szintén nem szabad megfeledkezni, hogy hiába áll jelenleg a 14. és a 15. helyen az Ikervár és a Gencsapáti gárdája, egy győzelemmel akár 4-5 helyet is ugorhatnak a tavasszal. Nagy bajban viszont a sereghajtó Ölbő, ha a klub nem erősít be a téli szünet alatt, akkor nem sok jót remélhetnek a csapat háza táján, hisz csupán egy pontot sikerült összekaparniuk az őszi szezon során lejátszott 13 mérkőzésük alatt.

Az idei megyei bajnokságok minden szinten rég nem látott izgalmakat tartogattak és tartogatnak az érdeklődök számára. Talán ez egy kicsit a nem mindennapi élethelyzetnek is köszönhető, ám reméljük, hogy a tavaszi folytatásban már tényleg csak a mérkőzések végkimenetele miatt kell izgulnunk, és nem a koronateszt eredmények miatt.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!