Kereken öt éve történelmi pillanatot élhettek át a szombathelyi sportbarátok. A legendás Rohonci úti stadion és munkacsarnok utoljára adott otthont egy nagyobb rendezvénynek. Ezúttal a Szombathelyi Swietelsky-Haladás bajnoki mérkőzése volt ez a jeles esemény, amelyen koncertek is színesítették a programot, a napot pedig tüzijáték zárt.

Az OTP Bank Liga 19. fordulójában pedig a Puskás Akadémia látogatott a vasi megyeszékhelyre. A szurkolók emlékezetében bizonyára kellemes emlékeket idéz fel, hogy Mészöly Géza irányításával szárnyalt ekkor a Haladás. Az előző évad végén a Szőke Szikla fia mentette meg a kieséstől a vasi zöld-fehéreket, a nyáron pedig új alapokra helyezte csapatát, amely menetelt a 2015/2016-os szezon során.

A stadion búcsúztatót mégis a vendégek kezdték aktívabban, egy kósza Pekár lövés után Bacelic-Grgic szabadrúgásból próbált veszélyeztetni. Majd a házigólkirály Gaál Bálint tesztelte Pogacsicsot, de kettejük párharcát a vendégek kapusa nyerte. A lüktető mérkőzésen helyzetekből nem volt hiány, de a gólt szerencsére a szombathelyiek szerezték.

A 24. percben Németh Márió végezhetett el egy sarokrúgást, a középpályás remekül tekert középre, a labdáról mindenki lemaradt, amely így érintés nélkül kötött ki a hálóban. Felejthetetlen találat volt! Nem törődött bele helyzetébe Robert Jarni együttese és Pekár visszajátszására Lencse érkezett jó ütemben és a szünet előtt egalizált a PAFC támadója.

Jót tett a hazaiaknak a szünet, hiszen a térfélcsere után jóval aktívabbak voltak és meg is lett az eredménye. Németh Márió fantasztikus formában játszott, megőrítette emberét, majd beadását Halmosi a jobb szélről érkezve jobb (!) lábbal lőtte a kapuba – ismét előnybe került a Haladás. A felcsúti gárda azonban ismét ritmust váltott és mindent megtett a pontszerzésért.

Tischler, Nagy és Lencse próbálkozása sem okozott gondot a Király Gábor által vezetett hazai védelemnek, így három bajnoki ponttal lett gazdagabb a stadionbontó mérkőzésen a Haladás. Tavasztól már Sopronban vívta hazai mérkőzését a vasi alakulat, amely rendkívül eredményes szezont követően végzett a 12 csapatos élvonalban 50 ponttal az ötödik helyen.

Szombathelyi Swietelsky-Haladás – Puskás Akadémia FC 2-1 (1-1)
Szombathely, Rohonci úti Stadion – 4280 néző – vezette: Szilasi

Haladás: Király – Angyal, S. Wils, Jagodics, Bosnjak (Jánvári 55.) – Iszlai, T. Wils, Németh Márió (Medgyes 90.), Nagy P. (Batarelo 74.) – Gaál, Halmosi.
Vezetőedző: Mészöly Géza

PAFC: Pogacsics – Kocsis (Péter 85.), Fodor, Tar, Nagy Zs. – Márkvárt (Zsótér 78.), Bacelic-Grgic, Lencse, Sallai – Pekár, Tischler.
Vezetőedző: Robert Jarni

Gólszerző: Németh Márió 24., Halmosi 49. illetve Lencse 41.

Sárga lap: Jagodics, Király illetve Tischler, Tar

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!