Talán nem volt a leglátványosabb a SzoESE – PTE-PEAC másodosztályú kosárlabda-mérkőzés, de fordulatokban mindenképpen gazdag volt. Ráadásul kemény, harcos összecsapás volt, amelyet őrületes versenyfutás végén nyert meg a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület. Nagyon nagy szüksége volt erre a győzelemnek a vasi alakulatnak.

Az elmúlt mérkőzések ugyanis hasonló forgatókönyv szerint alakulat, de az egyetemi és másodosztályú bajnokik végén mégis vereséget szenvedtek a szombathelyiek. Ezúttal viszont mindenképpen szerettek volna javítani a SzoESE játékosai, hogy újult erővel tudjanak hangolni a folytatásra. Kéri Péter vezetőedző az eredménnyel elégedett volt, de a játékkal nem.

A szakvezető ugyanakkor kiemelte, hogy a kritikus pillanatban jobban koncentráltak és ez döntött. Hasonlóan vélekedett a SzoESE meghatározó oszlopos tagja, Mészáros Máté is, aki a kulcspillanatban dobott hárompontosával és a mezőny legeredméynesebb játékosaként fejezte be a találkozót. A vasi kosaras azt is elárulta, hogy milyen szerepkör hárul az idősebb és a fiatalabb kerettagokra.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!