A múlt hét közepén a Hungarysport is beszámolt a hírről, hogy megkezdődött a darts sportág legnagyobb eseménye, a karácsonyi menü egyik pikáns fogása a PDC világbajnokság. A 2021-es év első aranyérme mellé jókora pénzdíj is a markát csapja annak a versenyzőnek, amely nem talál legyőzőre és január elsején elfoglalhatja az Őt megillető trónt.

Pályázókból nincs hiány, a fogadóirodák Michael van Gerwent várják elsőszámú befutónak. A holland versenyző pedig bizonyított is. Igaz a 3-1-es győzelme a vártnál talán kissé nehezebben született meg. A világbajnoki címvédő Peter Wright is hozta a kötelezőt és csatlakozott a harminckettes mezőnyhöz. Biztosította helyét már James Wade és Adam Hunt is.

Utóbbi okozott meglepetést, hiszen az esélyesebb Jamie Hughes lépte le 3-0-ra. A nagy rivális a 28. helyen volt kiemelt, mégsem termett számára babér. A selejtezőkörök javában tartanak, de biztosak lehetünk benne, hogy a színvonalra nem lesz panasz. A sporttelevíziónak köszönhetően pedig egyetlen mérkőzésről sem maradunk le a karácsonyi pihenésünk során.

A játéknap eredményei:
Telnekes (NED) – Kenny (WAL) 2-3
Lowe (ENG) – Gorbunov (RUS) 3-1
Kuivenhoven (NED) – Edgar (ENG) 0-3
Van der Voort (NED) – Meulenkamp (NED) 3-2
Kleermaker (NED) – Carolissen (RSA) – utóbbi játék nélkül jutott tovább
Brown (ENG) – Meikle (ENG) 3-0
de Zwaan (NED) – Searle (ENG) 0-3
Clayton (NED) – Henderson (SCO) 3-1

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!