Nehéz feladat lenne pontosan meghatározni Halmos Máté foglalkozását. Az egykori élvonalbeli futsal játékos nem teljesen szakadt el szeretett sportágától, mégis számtalan pozícióban tevékenykedett és ennek eredményeként célokat ért el. Ez az esztendő azonban számára sem volt egyszerű és tartogatott hol kellemes, hol kellemetlen perceket.

A Haladás futsal csapatának alapítójaként számtalan más egyesületnél tevékenykedett edzőként és vezetőként. 2020-ban bajnoki címet ünnepelhetett a Répcelak együttesével, majd nyáron a Sárvár Fc Futsal létrejöttében szerzett elévülhetetlen érdemeket. Nézzük, hogy Halmos Máté számára milyen volt ez az év és milyen célokat tűzött ki 2021-re…

– Ahogy abbahagytam az élvonalbeli sportolást az élet egészen más területein kellett helytállnom. A sportvezetői feladataim minden eddiginél nagyobb kihívás elé állítottak. Az eSport Szombathely életében és mindennapjaiban nagy változást hozott a vírus megjelenése. Online megoldásokat kerestünk és igyekeztünk életben tartani a közösségünket. Mindez azért volt kimondottan nehéz, mert összességében célunk egy közösségi tér létrehozása, ami éppen a személyes kontaktra épül. Ezt az időszakot arra fordítottuk az egyesületben, hogy előkészítsük és megteremtsük az Akadémia létrehozásának minden feltételét! Remekül haladtak a munkálataink és bízom abban, hogy jövő év első felében fizikálisan testet ölthet majd az eSport Szombathely! Számtalan rendezvényünk maradt el, de különböző kitelepüléseink alkalmával így is több mint 500 főnek tartottunk előadást, szerveztünk versenyt vagy egyéb, élménydús szórakoztató programot. Versenyjátékosaink remek szezont zártak! Több játékban sikerült kimagaslóan teljesítenie tagjainknak, amikhez ezúton is gratulálok!

Az elektronikus sportok után evezzünk ismerős vizek felé, hiszen Répcelakon bajnokcsapat épült. Az élet viszont sok mindent átírt és úgy fest Sárvár lehet a következő sikereid helyszíne…

– Rendkívül csalódott voltam, mikor Répcelakon első évünkben bajnokként nem tudtunk feljutni az NB2-be, de újult erővel tettem át székhelyemet Sárvárra. Kiváló körülmények és komoly célok várták a Velem tartó/Hozzám csatlakozó játékosokat. A Sárvár Aréna az NB1-ben is impozáns otthona lehet a későbbiekben futsal csapatunknak, de oda még hosszú az út! Rövid időn belül remek játékosokkeret alakult ki és gőzerővel készültünk a bajnoki rajtra. Nagy bizonytalanság övezi a sportot a jelen helyzetben. Több csapat azonnal elhalasztotta a mérkőzéseit, míg csapatunk egészségesen és tettre készen várta, hogy a rengeteg edzés után végre élesben is megmutathassa, hogy mire képes! Szinte lehetetlen cégeket megszólítani és magunk mellé állítani, a játékosok motivációját magasan tartani pedig nagy kihívás, de remekül haladunk! Rengetegen buzdítanak minket, követik élőben a közvetítéseinket. Két mérkőzésen 20 rúgott gól mellett csupán 4 alkalommal találtak a kapunkba, ezzel magabiztosan vezetjük a bajnokságot! Remekül érzem magam Sárváron és hálás vagyok a vezetőségnek és a csapatnak is egyaránt, hogy Velük dolgozhatok együtt.

Úgy tudom, hogy nemcsak a pályán, hanem azon kívül is sikeres volt számodra a 2020-as év?!

– Nagy megtiszteltetés, hogy idén a BNI (Business Network International) globális szervezetének szombathelyi csoportjának Elnöke lettem. Kiváló helyi vállalkozókkal tartunk hetente vezetett üzleti találkozókat és kötünk üzleteket bizalmi alapon, jutalék mentesen! Nagyszerű embereket ismertem meg itt és talán nem túlzok, mikor azt mondom, hogy már nem csak üzleti kapcsolatot ápolok Velük. Csoportunk sikerességét az országos hálózat „Jószolgálati díjjal” tüntette ki az év végi gálán! A napokban bejegyzésre került életem első saját cége, melyet tanulmányok és hosszú piackutatás előzött meg. Jelen helyzetben talán abszurdnak hangzik, de rendezvényszervezés és vendéglátás lesz a fókusza. A sportvezetés mellett jövőre ügyvezetői szerepkörben is próbára teszem magam! Nagyon várom a kihívásait, hiszen tudom, hogy az első év tapasztalatai hihetetlen fejlődést jelent majd számomra!

Mivel fogod eltölteni az elkövetkezendő napokat?

– Az ünnepi időszakban hosszú és nehéz év fáradalmait fogom majd kipihenni. Somogyba utazva, családi körben fogjuk tölteni párommal! Lesz miről beszélgetnünk családtagjainkkal, hiszen ritkán tudunk személyesen minőségi időt együtt tölteni. A bejgli evés mellett szeretném kicsit elmélyíteni jóga ismereteimet. Örömmel ásom majd bele magam a filozófiájába és a napokat szeretném majd rendszeresen mozgással kezdeni. Kívánok mindenkinek az év végén legfőképpen jó egészséget! Teljenek az ünnepek szeretetben és békében, családi körben!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!