Hogy a számítógépes és a konzol játékokat mennyire komolyan kell venni jól mutatja az a rengeteg verseny, amelyet világszerte rendeznek. A világbajnokságok árnyékában Magyarország kissé késve, de bekapcsolódott ebbe a véráramba és milyen jól tette. Szinte minden megmérettetésen akadnak új arcok és jeles képviselők is tiszteletüket teszik az adott versenyen.

Nagyon népszerű kezdeményezésnek bizonyult a Megyék Csatája elnevezésű erőpróba, amelyhez minden régió csatlakozott – közte Vas megye is. A szombathelyi színeket képviselő Illés Akadémia Spirit csapata annyira jól szerepelt, hogy bejutott a legjobbaknek kiírt nyolcas döntőbe – korábban pedig megnyerték a nyugati régió küzdelmeit. A játék ezúttal a League of Legends volt, amely továbbra is töretlen népszerűségnek örvend.

A vasi együttes a legjobb nyolc között a Békési Oroszlánokkal mérkőztek és legyőzésük nem is jelentett komolyabb akadályt. Az összecsapást 2-0 arányban nyerte a Spirit. Az elődöntőben viszont a jó erőkből álló Nógrádi Tollas Vitézekkel méret össze tudását a szombahelyi csapat. A kiélezett és látványos összecsapást végül 2-1 arányban veszítette el az Illés Akadémia Spirit, de nincs okuk a szégyenkezésre. Teljesítményükkel ugyanis az előkelő harmadik helyet szerezték meg.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!