A hétvégén is jól siklottak a szombathelyi jégkorongozók. A Pingvinek utánpótlás csapata ezúttal Várpalotára utaztak, ahol a 3×3-as bajnokság 2. fordulóját rendezték. A vasi alakulat mellett jégre léptek a Lizards és a Pécsi Skacok csapatai is a győzelem reményében, azonban a Bosnyák Márkó irányításával érkezett szombathelyiek nem ismertek kegyelmet.

Először a Lizards alakulatával mérkőztek meg a Pingvinek, akik korán kétgólos hátrányba kerültek. Nem volt veszve semmi, hiszen azonnal reagált erre a vasi gárda és előbb egyenlítettek, majd fordítottak is. Ezután igazán élvezetes csata kerekedett a találkozóból, hiszen több gól is esett, többnyire a szombathelyiek húztak el, de kisebb megingásaikat azonnal büntette a rivális.

Ráadásul az utolsó pillanatokban mentette döntetlen állásra a Lizards a mérkőzést és mivel a hosszabbítás sem hozott döntést, következett a szétlövés. Itt az egyik sorozatban Galambos bravúros védéssel keserítette el a támadót, míg Zelevics Gergő keze nem remegett és nyerte meg ezzel a mérkőzést. A Pécsi Skacok ellen már felszabadultan játszottak a Pingvinek.

Ez pedig az eredményen is meglátszott, akik az első harmadban hat, a második etapban pedig hét gólt szereztek. A látványos akciók végén is sorjáztak a találatok, amire nem voltak a baranyai hokisok felkészülve. Végül 14-1-re győzedelmeskedtek a vasi fiatalok. Sokat azonban nem pihenhetnek a Pingvinek U18-as csapata, hiszen január 9-én szintén Várpalotán folytatódik a küzdelem.

– Gratulálok minden játékosomnak, vissza tudtunk vágni a legutóbbi vereségért, és sokat javult a csapat összjátéka a pályán. Remélem a következő mérkőzésen még erősebb kerettel már a rendes játékidőben diadalmaskodni tudunk mindkét meccsen – értékelte a tornát Bosnyák Márkó az egyesület hivatalos honlapján.

Szombathelyi Pingvinek-Lizards 9:8 (3:2, 3:4, 2:2, 0:0, 1:0)
U18 3×3 2. forduló, Várpalota, játékvezető: Horváth Botond Csaba

Szombathely Pingvinek- Pécsi Skacok 14:1 (6:0, 7:1, 1:0)
U18 3×3 2. forduló, Várpalota, játékvezető: Horváth Botond Csaba

Szombathelyi Pingvinek: Galambos Benjamin – Gribovszki József, Markó Bálint, Puskás Ádám, Rózsahegyi Márk, Tárczy Botond, Zelevics Gergő, Szabó Máté, Tóth Botond, Tobler Philipp

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!