A korábbi évekhez hasonlóan Sportos Karácsony rovatunkban – nem meglepő módon – sportolókat kérdezünk meg arról, hogy miként töltik az ünnepeket. Az idei évben azonban még érdekesebb ez a téma, hisz a koronavírus-járvány nagyban átírta az emberek terveit, ám mi ennek ellenére körbejártuk a megyét és felkerestünk sportolókat, hogy meséljék el nekünk, miként töltik a karácsonyt ebben a nehéz időszakban. Ezúttal Pócza Andrással és testvérével Krisztinával beszélgettünk, akik mindketten a labdarúgás szerelmesei.

-Kezdjük a legelején: honnan jött ez a nagy futballszeretet számotokra?

-András: “Édesapánk Pócza Antal, 20-25 évvel ezelőtt már volt egyszer a Csepregi Sportegyesület elnöke az NBIII-as bajnokságot nyert csapat korszakában. Az ő idejében indított utánpótlás csapatokban nevelkedtünk, Major Tamás bácsi kezei alatt. Érdekesség, hogy a mai felnőtt csapatból többen is abból a korosztályból maradtunk együtt. Édesapánk és bátyánk, Zsolt is versenyszerűen űzte ezt a sportot így a családban mindig is nagy szerepet töltött és tölt is be a csepregi labdarúgás. Ezáltal kerültünk be mi is a Csepregi Sportegyesület keringésébe. Igaz, a családunkban mindenki hálóőr volt, ezt a vonalat én nem vittem tovább, de azt hiszem abban hasonlítunk, hogy én is a kapu előtt, igaz a másik térfélen érzem a legjobban magam. “

-Krisztina:Már 4 éves korunkban is jártunk ki csepregi meccsekre, ahol a kapu mögött, a jelen lévő gyerekekkel mi is lejátszottuk a saját focimeccsünket. Minden héten ez volt a program, így az életünk részévé vált. E tájt kezdtük az óvodában is focizni. Akkoriban nem sok lány focizott a környéken, így táncolni kezdtem versenyszerűen. 8 év után azonban Koósz Írisszel lánycsapatot alapítottunk Csepregen. Ennek már 9 éve. Tanulmányaim miatt szünetet kellett tartanom közben, de 3 éve ismét aktív tagja vagyok a női csapatnak.”

-Mindketten a csepregi labdarúgást szolgáljátok, milyen szerepet tölt be az életetekben az egyesület, mit jelent számotokra?

-András: “Ahogy azt korábban is említettem, itt nevelkedtünk, igaz én kipróbáltam magam más csapatokban is, de a város szeretete és az, hogy a gyerekkori és jelenkori barátaimmal játszhatok együtt egy csapatban az mindig is visszahúzta a szívemet. Tehát elmondhatom, hogy itthon érzem igazán otthon magam!”

 -Krisztina: “Az évek során úgy gondolom egy nagy család lettünk. Sokan gyerekkorunk óta ismerjük egymást, akik pedig később érkeztek szintén fontos, teljes értékű tagjai az egyesületnek. A lányokkal összetartóak vagyunk, jó a hangulat minden edzésen.”

-Térjünk rá az ünnepekre, amely az idén talán még jelentőségteljesebb, mint korábban bármikor. Mit szerettek a legjobban a karácsonyban, miként ünnepeltek?

-András: “A legjobban a hangulatát szeretem. Teljesen más, mint az év többi napja. Természetesen a család nem csak ilyenkor gyűlik össze, hanem más ünnepeken is, de akkor is ez a legszebb. A karácsonyfa, a finom karácsonyi illatok, a kellemes zene számomra sokkal meghittebb, bensőségesebb hangulatot teremt, mint bármelyik másik ünnep. A hab a tortán, hogy ilyenkor tényleg van időnk, hogy leüljünk és együtt eltöltsünk pár órát. Beszélgetünk, felidézzük az elmúlt évek eseményeit, ünnepelünk, és csak szimplán jól érezzük magunkat. Valamint barátnőmmel is az első közös karácsonyunkra készülünk.”

-Krisztina: “Szeretem, hogy karácsonykor minden elcsendesedik, több időnk van ilyenkor magunkra és a szeretteinkre is. Szenteste reggelét közös karácsonyfa díszítéssel töltjük, karácsonyi dalokat hallgatva. Este pedig közösen vacsorázunk.”

-Megjelenik a sport valamilyen formában ilyenkor az ünnepek alkalmával is? Készül esetleg focilabda mintájú mézeskalács?

-András: “A téli szünet a vírus helyzet miatt igazán hosszúra sikeredett. A szabályozások miatt a mozgás lehetősége is korlátozott így tv-s közvetítésekben a Real Madrid csapatának meccseit szoktam követni, azon kívül a darts világbajnokság a nagy kedvenc!” 

 

-Krisztina: “Többnyire ilyenkor a szabadidőm a családdal együtt töltött időre fektetem. De ezzel a foci labda alakú mézeskaláccsal most bogarat ültettél a fülembe!”

-Kedvenc karácsonyi étel, amely az idén sem maradhat ki?

-András, Krisztina: “Azt hiszem abban Krisztinával egyetérthetünk, hogy édesanyánk töltött káposztája verhetetlen! Köszönjük a lehetőséget a HungarySportnak! Mindenkinek áldott és békés boldog karácsonyt kívánunk!”

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!