Ki gondolta, hogy 2020-as esztendő ennyire keresztülhúzza a számításokat?! A pandémiás helyzet a sportolókat, vezetőket is új helyzetet teremtett és olyan alternatívák kidolgozására kényszerültek, amelyet szinte azonnal kellett alkalmazni. Ebben – talán nem túlzás azt állítani, hogy az elsők között a Szombathelyi Sportiskola röplabda szakosztálya járt.

Az ötletelés és a cselekvés nagyon rövid idő alatt valósult meg. Így a szakvezetők, szakedzők és a játékosok is otthonról dolgoztak és tartották szinten magukat. Az eredmény pedig önmagáért beszél, hiszen remekül teljesítettek a SZOSI-csapatok a korosztályos bajnokság eddigi szakaszaiban. Bedőcs Gergellyel ezt az évet összegeztük.

– Számomra az idei év vége több dologban eltér a korábbiakhoz képest. Hat-hét éve minden karácsony előtt 8-10 napot és a két ünnep között is a legfiatalabb korosztályos válogatottnál dolgoztam. Sajnos ezeket az edzőtáborokat, összetartásokat sem tartja meg a Magyar Röplabda Szövetség a vírus miatt. Így idén Karácsony előtt több időm jut a szakosztályra és az ünnepi előkészületekre.

De nem csak a válogatottat érintő változások miatt marad több időd?

– Valóban! Nagyon fog hiányozni a már-már hagyományosnak mondható jutalmazó évzáró ünnepségünk. Az egyik legszebb ajándékom volt minden évben látni a közel 150 mosolygós röplabdás palántát egy helyen. Nagy boldogsággal töltött el értékelni a kiemelkedő teljesítményeket és a kollégákat. Egytől-egyig remek szakemberekkel dolgozhatok egész évben. Elkötelezett szakmai stábunk jelenleg 19 fő. Velük is terveztünk év végén egy csapatösszetartó programot de sajnos ezt a tervünket is keresztül húzta a vírus. Ebben a szituációban is minden lehetőséget megragadunk az edzésekre, csak az ünnepnapokon nem tartunk foglalkozásokat. A Válogatott játékosaink pedig egyéni képzéseken vehetnek részt.

Hogy töltötte egy szakosztályvezető a karácsonyt?

– Ami a saját ünnepi programomat illeti a már megszokott szűk családi körben töltöttem a Szentestét. Idén is én készítettem az ünnepi menüt. Jó kikapcsolódás ez számomra. Másnap egy rövid időt Édesapámmal biztosan eltöltöttem. Korábban Ő is élvonalbeli röplabdás volt, emellett pedig aktív pihenést terveztem. Talán, ha az idő engedi horgaszni még elmegyek. A Szilveszter még képlékeny, az biztos, hogy nagy bulizást biztos nem csapunk.

Milyen emlékezetes pillanatok akadtak a 2020-as évben?

– Hogy mit tett az u17-es csapatom ajándéknak a fa alá? Az utolsó megrendezett bajnoki fordulóban már legyőztük a nálunk sokkal jobb játékerőt képviselő MTK-t. Végre ragyogtak a szemek, mindenki élvezte a játékot. Sok dolgot visszalátok azokból amit tanulunk. Az is örömteli, hogy a szakosztályunk működése stabil, folyamatos fejlődésünk töretlen. Egy edzőnek, szakosztályvezetőnek kell ennél szebb ajándék?

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!