Nincs jó passzban az Egis Körmend élvonalbeli férfi kosárlabdacsapat. A vasi piros-feketék kifejezetten jól kezdték a 2020/2021-es bajnokságot és nem zökkentette ki a ritmusából az sem, hogy többször karanténba kellett vonulnia a játékosoknak. A decemberi erőltetett menetet is egy hármas győzelmi sorozattal kezdték, azóta viszont rendkívül hullámzó volt a teljesítményük.

A szegedi kisiklást követően még legyőzték Ferenczék a Sopron csapatát, majd az Alba Fehérvártól, a Pécstől idegenben, míg a Szegedtől otthon szenvedtek vereséget. Ez pedig nem maradt következmények nélkül, hiszen egy légióstól megvált a Körmend. A szurkolók persze remélik, hogy mielőbb visszatalál a győzelmi ösvényre szeretett csapatuk.

A feladat viszont nem ígérkezik könnyűnek, hiszen a 2020-as év utolsó bajnoki mérkőzésükön az egyik legerősebb csapat látogat a Rába-parti településre. Az Alba Fehérvár ugyanis hét győzelemmel és két vereséggel áll jelenleg az NB I-ben. Ráadásul rendkívül erős kerettel rendelkeznek, amit jól mutat az eredményességük is.

Elég csak az ex-körmendi centert, Csorvári Milánt említeni vagy a Luka Markovic-ot és Falco együttesével bajnoki címet is nyert Ronald Lee Curry-t. A tabella harmadik helyén álló székesfehérváriak ráadásul két győzelmet követően érkeznek Körmendre, hogy folytassák eredményes szériájukat. Az OSE Lions és a Szolnok példája viszont jól mutatja, hogy nem legyőzhetetlen az Alba gárdája sem…

Egis Körmend – Alba Fehérvár
2020. december 30. – 18:00 (M4 Sport)
Körmend, Városi Sportcsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!