A Szombathelyi Haladás szurkolói elégedettek lehetnek szeretett csapatuk teljesítményével. A Merkantil Bank Ligában szereplő vasi zöld-fehérek Mátyus János irányításával már az előző, csonka szezonban is jól vitézkedtek és ezt sikerült átmenteniük a 2020/2021-es évad őszi felvonására. Igaz, a keret átalakult és a harmadik forduló végére volt már győzelme, veresége és döntetlenje is a Halinak.

Az őszi – koronavírus-járvánnyal tarkított szezon december közepén ért véget. A lejátszott 21 forduló után a hatodik helyen áll a Szombathelyi Haladás 33 ponttal. A feljutást érő második pozíció sincs elérhetetlen távolságban, hiszen a PMFC 7 egységgel áll jobban jelenleg. A Mátyus-legénység 9 győzelmet, 6 döntetlent és 6 vereséget jegyez.

– Nagyszerű formában vártuk a rajtot, jól is sikerült az első meccs, 5-1-re nyertünk Siófokon. Tavaszhoz képest játékban és eredményességben is előreléptünk, stabil középcsapat lett a Haladás. Aztán csapatunkat is elérte a koronavírus. Hétről-hétre dőltek ki a játékosok, de erre az időszakra is büszke vagyok, hiszen remekül helytálltunk – nyilatkozta a csapat hivatalos honlapjának Mátyus János.

A tréner kiemelte azt is, hogy nagy munka árán sikerült teljesítenie ígéretét, amit székfoglaló során ígért meg. Ennek eredménye az a harcos Hali, amit hétről-hétre láthattak a szurkolók. Ez pedig arra az időszakra is igaz, amikor elérte a csapatot a koronavírus-járvány és sokszor 12-13 játékos volt a keretben egy-egy mérkőzés során. Ugyanakkor a vezetőedző tudja, hogy miben kell fejlődnie csapatának.

– A leggyengébb meccsünk, a Budaörs elleni 4-0-s vereségünk volt, ki lehet kapni, de nem úgy, olyan hozzáállással, ahogy tettük. Az akkor produkció nem is maradt retorzió nélkül. Habár csak 20 gólt kaptunk, korábbi védőként a védekezéssel szerintem soha nem leszek elégedett. Elöl pedig gyakran nem boldogultunk a felállt védelem ellen és a befejezéseknél is van mit javítanunk. Van tehát hová fejlődnünk – nyilatkozta a szakmai stáb vezetője.

A Haladás játékosai egy rövid szünetet kaptak, de már december 23-án elkezdték az egyéni edzéseket, majd január 4-től megkezdődik a közös munka is. Mátyus János elárulta, hogy valószínű változás is lesz a keretben, egy belső védőt és egy vérbeli befejező csatárt szeretne igazolni a klub. A tavaszi bajnoki nyitány pedig előreláthatólag január 31-én lesz. Akkor a Gyirmót látogat a Rohonci útra.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!