Hatalmas evések, könnyed kikapcsolódás, beszélgetések, társasjátékozás vagy mozizás lehet egy-egy család karácsonyi és szilveszteri programja. Ugyanakkor nem mindenkinek jut ideje a felhőtlen pihenésre, hiszen akadnak sportolók, akiknek a két ünnep között is mérkőzése van. Ráadásul sportos családként két jeles képviselő is akad a Kiss-famíliában.

Kiss Laura hosszú évek óta meghatározó játékosa a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület röplabdázója. Vezetésével rendkívül eredményes őszt zárhatott a SzoESE, amelyet szintén elért a koronavírus-járvány. Kiss Mátyás pedig az Egis Körmend fiatal kosarasaként hétről-hétre eredménykényszer alatt kell teljesítenie. Nézzük, hogy készültek Ők az ünnepre és mit várnak a 2021-es évtől…?!

Kiss Laura: – Sajnos az idei szezonunk a vírusnak “köszönhetően” teljesen máshogy alakult, mint ahogy terveztük. Októberben kezdődött el a bajnokságunk, az elején sorban nyertük a meccseket. Ilyen jól nem kezdtünk még szezont a korábbi években. November környékén a röplabda csapatokat is elérte a vírus. Személy szerint én is átestem rajta, szerencsére enyhébb tünetekkel. Emiatt két meccset ki kellett sajnos hagynom, majd ezután sorra mondták le ellenfeleink is a mérkőzéseket. A csapat ettől függetlenül a szokásos módon december közepéig edzett, én csak egyéni tréningeket végezhettem sportorvosi és edzői javaslatra. Nagyon bízom benne, hogy mihamarabb visszatérhetek és 100%-ot tudok nyújtani a pályán. Ha minden az eredeti terv szerint alakul, bajnokságunk januárban folytatódik. Remélem, hogy a csapatom az októberben mutatott jó szereplését folytatja tovább, mert úgy látom, hogy idén végre éremesélyesek lennénk. Az én karácsonyom ugyanúgy zajlott, ahogy a korábbi évek során. Ilyenkor mindig több napon keresztül a családommal vagyok. Pihentünk, jókat ettünk-ittunk, társasoztunk. A szilvesztert baráti körben töltöttem, január első hetében pedig újra kezdődik a munka és az edzések. Ezúton szeretnék mindenkinek sikerekben gazdag Új Évet kívánni!

*

Kiss Mátyás: – Az idei szezon sajnos nem úgy indult mindenkinek, ahogy azt tervezte. Így voltunk ezzel mi is. A koronavírus szinte az összes csapatot elérte valamilyen módon. Aztán szerencsére az elmúlt hónapban már gond nélkül tudtunk edzeni egy-két sérülést leszámítva. A decemberi hónap nagyon sűrű volt és ez nem lesz másképp a továbbiakban sem. Az ünnepek alatt sem tudtunk igazán pihenni, hiszen 27-én vár ránk egy kemény összecsapás a Pécs ellen, idegenben. Természetesen mindenki szeretne ilyenkor a családdal lenni, de túl sok időnk erre nem lesz. Egy két nap pihenőt kapunk nyilván, de nem lehet ellustulni, hiszen nagyon fontos meccs lesz a pécsi csapat ellen. Az idei teljesíményt nézve véleményem szerint nem lehetek teljesen elégedett magammal, hiszen a lehetőséget, amit az első csapatnál kaptam nem sikerült, úgy kihasználnom, ahogy azt kellett volna. Összegezve ezt az évet, úgy gondolom, hogy a csapat helyenként jó teljesítményt nyújtott. Nyilván a koronavírus okozta nehézségek miatt nem úgy sikerült minden, ahogy terveztük, de sajnos ez az esztendő ilyen. Ezúton szeretnék mindenkinek Boldog Új Évet kívánni!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!