A negyeddöntővel ellentétben nem történt nagy meglepetés a PDC Darts Világbajnokság elődöntőiben. A világranglista helyezések tekintetében előrébb sorolt versenyzőknek állt a zászló és néhol döcögősen, máskor rendkívül magabiztosan nyerték a legeket. A vasárnapi döntőben így Gerwyn Price és Gary Anderson ragad nyilat, hogy eldöntsék, ki a legjobb 2021-ben?!

Kezdésnek Stephen Bunting bizonyította, hogy hiba lenne lebecsülni. Az angol versenyző csak a 26. helyen van a világranglistán, de ez a játékán nem látszott. Az első szettet még elveszítette, de utána zsinórban háromszor nyert, nagy lépéselőnybe kerülve. Price viszont annál rutinosabb, hogy ideje korán feladja, így tempót és stílust váltott.

Ez pedig kizökkentette a Family Guy rajzfilm főszereplőjére hajazó riválisát. Bár szettek tekintetében még egyszer vezetett, de 4-3-as állást követően csak 2 leget nyert, így búcsúzni kényszerült. Igaz a párharc második felére a 3. helyen kiemelt walesi megrázta magát és nemcsak az átlagát, valamint kiszálló százalékát javította, hanem több 180-at is dobott.

A döntőbe jutásért nagy mérkőzést vártak a szurkolók a Chisnall-Anderson párharctól is. Előbbi óriási formában játszott az egész tornán és búcsúztatta a fogadóirodáknál is első helyen kiemelt holland van Gerwent, utóbbi pedig kétszer már elhódította a világbajnoki címet. Megjósolhatatlan volt, hogy a játékosok melyik arcukat mutatják ezen a szombat estén.

Anderson gyorsan lépéselőnybe került, de Chisnall azonnal egalizált is – megadva a hat szettig tartó elődöntő alaphangját. Ezután a korábbi skót világbajnok jutott két szettes előnyhöz. Nagy csatát vívtak a játékosok és ezt jól mutatja az is, hogy ugyanannyi 180-at dobtak az este során (szám szerint 13-nál álltak meg). Az átlagok tekintetében a skót állt jobban, minimális különbséggel.

Chisnall ezúttal nem volt kellően pontos és a kritikus pillanatokban megremegett a keze. A 8. szett során nagyon leromlott az angol fiatalember átlata és ez végzetesnek bizonyult. Gary Anderson így harmadszor is világbajnok lehet, de ehhez bizonyára lesz egy-két szava Gerwyn Price-nak is. Vasárnap este aki nyerni szeretne már 7 szettet kell behúznia…

PDC Darts Világbajnokság

Elődöntő:
Bunting (Eng) – Price (Wal) 4-6
Chisnal (Eng) – Anderson (Sco) 3-6

Döntő:
Anderson (Sco) – Price (Wal)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!