Eredményesen, jó játékkal rukkolt ki a Szombathelyi Haladás a 2020/2021-es bajnoki szezon őszi idénye során. A vasi zöld-fehér klub szereplése Mátyus János vezetőedző irányítása alatt nagyon jó irányt vett. A Merkantil Bank Ligában a lejátszott 21 forduló alatt 9 győzelemmel, 6 döntetlennel és 6 vereséggel – 33 megszerzett ponttal – a hatodik helyen áll.

Ez a pozíció pedig azért is ígéretes, mert a feljutást érő második helyen álló Pécs alig 7 egységgel áll jobban, mint a Hali. A koronavírus-járvány pedig nem kerülte el a szombathelyieket sem, így kifejezetten sikeresnek mondható az őszi szereplés. Bár december közepén még mérkőzést játszottak Németh Márióék, sokat nem pihenhettek, hiszen hétfőn már megkezdék az alapozást.

A tavaszi szezon – a terveknek megfelelően – a hónap végén elstartolhat. Addig pedig napi két edzést vezényel Mátyus János vezette szakmai stáb. Sor kerülhet három felkészülési mérkőzésre is, azonban ennek ideje és a lehetséges csapatok kiléte még nem ismert. Az viszont biztos, hogy Horváth Olivér és Tóth Barna személyében van már távozója a vasi klubnak, amely hiányposztokra igazolna a tavaszi rajtig.

Séllei Árpád, a Szombathelyi Haladás ügyvezető igazgatójával a felkészülés első napján készítettünk interjút, amelyből kiderül, hogy mennyire elégedett a csapat szereplésével. Míg a mezőnyjátékosok futásokkal hangoltak az elkövetkezendő napokra, addig a kapusok Jakab Csaba irányításával kezdték meg a felkészülést.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!