Ahogy beszámoltunk róla, megkezdte a felkészülést a Merkantil Bank Liga tavaszi szezonjára a Szombathelyi Haladás. A ködös, hideg időben alapozással hangoltak a mezőnyjátékosok, míg a kapusoknak Jakab Csaba vezényelt külön tréninget. Az edzést a pálya kezdőköréből irányította a Mátyus János-Felipe Matos vezette szakmai stáb.

Keddtől már napi két tréninggel készülnek a január 31-én startoló bajnokira. Akkor a Haladás a Gyirmót gárdáját látja vendégül a Rohonci úton. A tervekkel ellentétben így nem kupamérkőzéssel kezdi éles körülmények között a zöld-fehér alakulat, hanem a másodosztályú bajnoki mérkőzésével. S mivel készül a vasi klub vezetőedzője?

Sok meglepetést nem ígér Mátyus János, akit a szurkolók gyorsan a szívükbe zártak. Irányításával ugyanis megtáltosodott a Hali, ahol a fiatalok nagy szerepet kapnak, akárcsak a mentális felkészültség. Az egykori válogatott védőből sikeres vezetőedzővé váló tréner munkáját pedig már nemcsak a szurkolók, hanem élvonalbeli csapatok is elismerik.

A Hungarysport olvasói által beküldött kérdésekből szemezgettünk és úgy gondoltuk, hogy ezeket nekiszegezzük Mátyus Jánosnak. Interjúnkból így nemcsak az derül ki, hogy milyen szisztémában fognak pályára lépni a tanítványai, hanem arra is, hogy mely posztokra igazolna a csapat. Rákérdeztünk arra is, hogy mit jelent a vezetőedzőnek más klubok megkeresése?!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!