Meglehetősen hektikusan alakult az elmúlt esztenő utolsó hónapja az Egis Körmend számára. Jóból és rosszból is kijutott a Rába-parti együttesnek. Kezdésként idegenben egymás után nyerte a mérkőzéseit, majd a Szeged ellen elszenvedett vereség után többször is lehajtott fejjel jöhettek le pályáról Ziga Mravljak tanítványai. Ennek eredményeként még légióst is cseréltek a piros-feketék.

Aztán 2020 utolsó mérkőzését az Alba Fehérvár ellen nagy csatában megnyerték Ferencz Csabáék, ami mentálisan nagyon sokat érhet az elkövetkezendő mérkőzésen. Már csak azért is, mert a Pécs elleni összecsapás több szempontból fontos a Körmendnek. Egyrészt szeretnének visszavágni a december 27-én elszenvedett vereség miatt, másrészt bizonyítani akarnak a vasi kosarasok, hogy a legutóbbi győzelemmel kimásztak a gödörből.

A PVSK amúgy is rendkívül kellemetlen ellenfél, amely két mérkőzés óta veretlen. Ráadásul az Oroszlányban elért sikere után második idegenbeli győzelmét éppen Körmenden szeretné megszerezni a Baranya megyei együttes. A hazaiak mestere ugyanakkor bizakodó volt az összecsapás előtt és szeretne visszavágni csapatával az elveszenvedett vereségért.

– Nem kérdés, hogy a Pécs jó csapat, jól kosárlabdáznak. Tapasztalt játékosokkal, kiváló edzővel, felkészülten lépnek pályára. Bár a legutóbbi összecsapásunkon nem sikerült nyerni, remélem, szerdán másképp történnek a dolgok. Ahhoz, hogy így legyen, keményen kell harcolnunk, szorosan védekeznünk, hogy megállítsuk a gyors, átmeneti játékokat. Ha ez sikerül, akkor gondolhatunk a győzelemre – nyilatkozta a csapat hivatalos oldalának Ziga Mravljak vezetőedző.

Egis Körmend – PVSK-VEOLIA
Körmend, Városi Sportcsarnok
2021. január 6. – 16:30

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!