A magyar bajnok neve mellett 2 győzelem – Lublin és Zaragoza ellen itthon – és 2 vereség – Novgorod ellen itthon és a Zaragoza ellen idegenben – áll. Szerda este a továbbjutás szempontjából tét nélküli meccs következik, hiszen a lengyeleknek már nincs esélyük megszerezniük az 1-2. hely valamelyikét, a szombathelyieknek pedig a Novgorod elleni január 19-i idegenbeli meccs lesz a meghatározó jelentőségű.

A Falco vezetőedzője, Gasper Okorn a klub közösségi oldalának nyilatkozott a Lublin elleni meccs előtt.

– Lublinban nehéz mérkőzésre számítok, nem lesz könnyű nyernünk idegenben, bár az ellenfelünknek már nem számít ez az eredmény. Kérdés, hogy a játékosaim miként reagálnak a nyomásra, de én bizakodó vagyok. Kulcsfontosságú lesz, hogy 40 percen át a saját játékunkat játsszuk és ne engedjük a házigazdáknak, hogy nagyobb előnyre tegyenek szert – fogalmazott Okorn mester.

És most jöjjön egy-két érdekesség a ma este pályára lépő 2 csapatról.

Kyan Anderson az eddigi BL-meccseken tehát 7,5 asszisztot átlagolt, de az utolsó bajnokit kisebb sérülés miatt kihagyta. Szerencsére a ma esti meccsen minden remény megvan rá, hogy újra odategye magát és elősegítse a szombathelyi csapat sikerét.

– Intenzív mérkőzésre van kilátás. Ez lesz az őszi mérkőzés “visszavágója”, ilyenkor mindig motivált az a csapat, amelyik kikapott. Persze nekünk fontos az eredmény, hogy győzzünk, és megtartsuk az esélyünket a továbbjutásra. Bár a Lublinnak erre nincs esélye, de mindenképpen nyerni akarnak, ebben biztos vagyok. Nem lesz könnyű dolgunk, de ha a saját játékunkat nyújtjuk és védekezésben ki tudjuk venni a kulcsjátékosaikat, akkor győzelemmel hagyhatjuk el Lengyelországot – nyilatkozta a Falco amerikai irányítója.

A Lublin – Falco BL-meccsen 18.30-kor dobják fel a labdát. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!