A Start Lublin elleni sima, már-már kiütéses sikerről ITT tudósítottunk. az összecsapás után a magyar bajnok vezetőedzője és játékosa is elégedetten értékelt.

Fontos volt számunkra a tegnapi győzelem. Örülök, hogy a nyomásra, és Anderson sérülésére, így tudtunk reagálni. A védekezésünkkel sikerült végig kontrollálnunk a mérkőzést és nagyon figyeltünk, hogy a védőlepattanókat is megszerezzük, mert ebből voltak problémáink az előző mérkőzéseken. Főleg Szymanszkyra készültünk, hogy Őt semlegesíteni tudjuk a palánk alatt. A jó védekezésnek köszönhetően tudtunk jó ritmust kialakítani támadásban is, aminek a 2. negyed végi nagy rohanásunk is köszönhető. Nagyjából ott el is dőlt a mérkőzés. Hatalmas eredménynek tartom, hogy az utolsó, Novgorod elleni mérkőzésen fog eldőlni, hogy bejuthatunk-e a top 16 csapat közé. A Lublinnak sok sikert kívánok a Lengyel Ligában és remélem, mihamarabb felépülnek sérültjeik – fogalmazott a klub honlapjának Gasper Okorn.

Az ezúttal 8 pontig jutó Benke Szilárd szerint fontos volt a jó hatékonyságú lepattanózás.

– A pálya mindkét oldalán komoly nunkát végeztünk. Sikerült mindent megoldanunk, amit edzőink kértek. Készültünk a lepattanózásra és szerintem kulcsfontosságú volt, hogy nem engedtünk sok támadó lepattanót az ellenfélnek. Örülünk, hogy Oroszországban a saját kezünkben lesz a sorsunk – nyilatkozta a válogatott hátvéd.

A Falco január 19-én játssza a továbbjutást eldöntő BL-meccsét Oroszországban, előtte azonban még vasárnap Szegeden, a jövő szerdán pedig a ZTE ellen az Arena Savariában is pályára lépnek a sárga-feketék.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!