Az Alba Fehérvár elleni sikert követően hasonló forgatókönyvben reménykedtek a szurkolók a Pécs elleni 2021. évi első bajnokiján is. Ziga Mravljak együttesének úgy tűnt, hogy jót tett ez a néhány napos pihenő, mert kiváló játékkal rukkoltak ki a Baranya megyei alakulat ellen. Ráadásul három negyeden keresztül 20 pont alatt tudta tartani riválisák a vasi gárda.

Mócsán kosarával kezdődött az összecsapás, majd sikerült meglépnie a Körmendnek, de a PVSK időben reagált és a játékrész közepén egyenlített is. Ezután viszont ismét a hazai kosarasok léptek elő főszereplőkké és egy 8-0-ás rohammal ismét vezettek. A negyed hátralévő részében pedig kemény védekezésüknek köszönhetően megőrizte előnyét.

A második felvonásra már Thames és Ireland is elkapta fonalat. Bár a triplavonalon túlról nem célzott pontosan egyik csapat sem, de a lepattanózásban a Körmend több második szándékú dobást hajtott végre. Ráadásul a Pécs tekintélyes mennyiségű eladott labdával hozta jó helyzetbe a vasi alakulatot. A nagyszünetre egy híján húsz ponttal állt jobban a házigazda.

A térfélcsere után is a piros-feketék szája íze szerint alakult a mérkőzés és előnyét tovább növelte. Még az is belefért, hogy az utolsó negyedben jobbára a fiatalok léptek pályára és jelentősen visszaesett pontosság terén a Körmend. A végére vállalható különbségű végeredményt állított be a baranyai alakulat, de ezen az estén minden tekintetben jobb volt a vasi együttes és megérdemelt győzelmet aratott.

Egis Körmend – Pécsi VSE-VEOLIA 81-80 (23-15, 26-15, 23-14, 9-26)

Körmend: Thames 11, Takács 11/3, Mócsán 17/3, Ferencz 6/3, Taylor 9.
Csere: Ireland 11/3, Durázi 7/3, Mosely 6, Tóth N. 3, Németh Á. -, Oroszi -.
Vezetőedző: Ziga Mravljak

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!