Hétfőn kezdte meg a munkát a Szombathelyi Haladás másodosztályú labdarúgócsapat. Mátyus János által irányított vasi zöld-fehérek szinte teljes létszámmal kezdték meg az alapozást. Akkor Séllei Árpád ügyvezető igazgató elárulta, hogy mindenképpen szeretnék a keretet megerősíteni és talán még a szurkolók sem gondolták volna, hogy ezt a kijelentést gyorsan tettek fogják követni.

Az ősszel – több mérkőzést is foghíjas csapattal kellett lejátszania a Haladásnak, ugyanakkor ez lehetőséget biztosított Mátyus János vezetőedzőnek, hogy kipróbáljon néhány fiatal játékost. Ez olyan szinten működött, hogy a vasi alakulat jelenlet a másodosztályban a hatodik helyen áll. Közülük három ifjú labdarúgóval megállapodott a klub vezetése.

Ennek megfelelően két és fél évre szóló – 2023.06.30-ig szóló megállapodást kötöttek a zöld-fehérek Debreceni Zalánnal, Kállai Kevinnel és Tóth Milánnal is. Utóbbi kivételével mindkét labdarúgó jelen volt a Haladás Sportkomplexum játékoskijárójában megrendezett sajtótájékoztatóján. A két játékos nagy reményekkel szignóta ezt a megállapodást.

Rajtuk kívül pedig ott volt a csapat legújabb szerzeménye Dragóner Filip is, aki Zalaegerszegről érkezett. A klasszikus támadó Mátyus János kifejezett kérését követően tette át székhelyét Zalaegerszegről Szombathelyre. A tréner és a futballista Nyíregyházán már dolgozott együtt, így nem ismeretlen a csatár kvalitása a vasi vezetőedzőnek.

A 22 éves támadó neve is ismerősen csenghet, hiszen édesapja a Ferencváros ikonjaként futott be nagy karriert. Közel 30-szoros magyar válogatott labdarúgóként fejezte be pályafutását. Amennyiben édesapja génjeit örökölte Dragóner Filip, úgy gyorsan szurkolók kedvencévé válhat a vasi megyeszékhelyen. A ZTE-től érkezett labdarúgóval 2022.06.30-ig szóló kontraktust kötött a klub.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!