Igazán izgalmas mérkőzésnek ígérkezett a Debrecen vasi útja, hiszen az Egis Körmenddel alig egy hónapja már találkoztak Tóth Ádámék. Akkor hosszabbítás után a piros-feketék örülhettek, ráadásul azóta mindkét együttesnek voltak jobb és kevésbé szép pillanatai. Nagy kérdés volt, hogy melyik arcát mutatják majd a szombat esti összecsapáson. Szerencsére a szebbiket…

Felváltva estek a kosarak a feldobást követően, főleg Mócsán és Drenovac volt leginkább elemében. Amint meglépett az egyik együttes, azonnal reagált rá a másik: hol időkéréssel, hol cserékkel. Ez pedig többnyire be is vált, mert felváltva vezettek a csapatok, az utolsó percben Ireland büntetővel vezetett ismét az Egis Körmend.

A folytatásban aztán a DEAC pillanatai következtek. Somogyi egymás után dobta a triplákat, amire nem igazán érkezett válasz hazai oldalról. A szigorú és hatékony védekezéseknek köszönhetően pedig a dobószázalék is leromlott, nagyon ritkán célozhattak szabadon a játékosok. Ferencz – csapatkapitányhoz méltó módon lépett elő és átmenetileg fordított, de a nagyszünetben a vendégek álltak jobban Guyton kosarának köszönhetően.

A térfélcsere után sem változott a játék képe: fej-fej mellett haladtak a csapatok, egymás hibáiból éltek. Aztán Thames duplával, Ireland pedig triplával adott löketett a Rába-parti együttesnek. Hiába kért időt a vendégek mestere, a nehezen összeszorgoskodott előnyét nem tékozolta el a vasi alakulat. Moody még kozmetikázott az eredményen, így hat volt a két csapat között a záró felvonás előtt.

Ferencz ismét elsüllyeszett egy triplát és gyorsan 10 pont fölé nőtt a különbség, azonban elég volt egy kis kihagyás és ismét felzárkózott a DEAC. A nagy rohanásból a vendégek jöttek ki jobban, akik az utolsó perc előtt már a vezetést is átvették. Mócsák és Durázi pedig hiába céloztak pontosan, ismét Moody büntetőzött, aki döntetlenre mentette a mérkőzést.

Őrült rohanás kezdődött a feldobás után, hiszen a hosszabbítás alkalmával már minden hiba végzetes lehet. A forgatókönyv viszont nem változott, felváltva vezettek a csapatok, ráadásul a 45. perc végén 100-100 állt az eredményjelzőn. Újabb két ráadás kör következett, végül az idegek csatáját és ezzel együtt a mérkőzést – ha nehezen is – de a hazaiak nyerték ezen az estén.

Egis Körmend – DEAC 112-109 (22-20, 17-20, 18-11, 24-30, 31-28)

Körmend: Thames 25/9, Takács K. 4, Mócsán 17/3, Ferencz 8/6, Taylor 16
Csere: Ireland 25/9, Mosely 9, Durázi 6, Németh Á. 2, Tóth N. -.
Vezetőedző: Ziga Mravljak

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!