Igazi rangadóval alapozta meg az esztendőt a Haladás VSE élvonalbeli futsal együttes. Nem ígérkezett könnyűnek a Kecskemét elleni derbi és nem csak azért, mert a vendégek a harmadik, míg a szombathelyiek a második helyről várhatták a fordulót. A zöld-fehérek játékosai hosszú heteken keresztül nem léphettek pályára a koronavírus-járvány miatt, ez pedig nem ígért túl sok jót.

Az óvatosságra intő előjelek dacára szinte azonnal megszerezte a vezetést a Haladás egy tetszetős játék végén. Sokáig viszont nem örülhettek a vasi szurkolók, mert elkapta a fonalat a Kecskemét és minden akciójuk komoly veszélyeket rejtett. Egy pontrúgást követően aztán először egyenlített az alföldi alakulat, majd néhány perccel később már fordítottak is.

Juan Ramon Calvo együttese nem igazán játszott jól. Helyzetek kialakítása sem ment olyan gördülékenyen, mint korábban és Tombácz kapus is ihletett formában védett. Majd a játékrész hajrájában egy kezezést követően büntetőből is bevették a vendégek Gyimesi kapuját. Dróth viszont jókor volt, jó helyen és szabadrúgást követően bombázott a kapuba, minimálisra csökkentve a különbséget.

Hiába kezdett nagyobb elánnal a Haladás a térfélcserét követően, újabb gólt a vendégek szereztek. Simic Bozidar második találatával kétgólos volt a kecskeméti előny. Juanra mester ekkor Nagy Kevint és Kovács Mátét is a pályára küldte, a fiatal játékosok új színt vittek a játékba. Ráadásul a szerencse is a hazaiakat segítette, főként Dávid Richárd találatánál.

A hajrára aztán egyre jobban érződött, hogy a vendégek elfáradtak és nem bírták a nyomást. Horváth Péter szemfüles találatával aztán ismét vezetéshez jutott a Hali, amelyet biztos játékkal megőriztek a végéig. Megérdemelten nyerte meg a mérkőzést a zöld-fehér együttes, egy helyenként nagyon jól játszó, a találkozó végégre elfáradó Kecskemét ellen.

Haladás VSE – SG Kecskemét Futsal 6-4 (2-3)

Haladás: Gyimesi – Darrieer, Horváth P., Simic, Sipos.
Csere: Homlok (kapus) – Kovács M., Nagy K., Hajmási, Dávid, Papp, Dróth, Gerencsér, Vidák.
Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerző: Darrieer 2, Dávid 2, Dróth, Horváth P. illetve Mánya 2, Simic Bozidar 2

Sárga lap: Vidák 5′, Darrieer 18′ illetve Simic Bozidar 40′

Kiállítva: Ristic 39′ (Kecskemét)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!