Talán nem túlzás állítani, hogy mindenki nagyon várta a 2021-es évet. Nem is az év kezdése, sokkal inkább az előző esztendő eseményei miatt. A koronavírusjárvány minden sportág versenynaptárját újraírta és bizony az edzések, valamint mérkőzések lebonyolítása sem volt könnyű feladat. Akkor pedig különösen nem, ha egy családon belül, két sportág is jelen van.

Csóka Lili nevét sokan a röplabdához köthetően ismerik. A tehetséges feladó a vasi megyeszékhelyen sajátította el a sportág alapjait, majd vált az utánpótlás és a felnőtt csapat meghatározó játékosává. Extraligában szerzett tapasztalatait jelenleg is a Haladásban kamatoztatja és teszi mindezt kiválóan, hiszen a jelenleg pihenését töltő gárda csoportjában listavezető.

Egy hasonlóan jó évben reménykedett a Szombathelyi Darts Club Sportegyesület is, ahol több szakágban történelmi sikereket értek el egyéniben és csapatversenyben is. Évközben otthont is váltott a klub és új ügyvezetője is lett Csóka András személyében, aki nemcsak vezetőként, hanem játékosként is erősíti az egyesületet. Ezúttal a Csóka-család képviselői összegzik a Hungarysportnak a 2020-as évet…

Csóka Lili: Az ünnepekre nálunk mindeig összejött a nagy család és együtt töltöttük a Szentestét vagy a következő napokban együtt ebédelünk. Most a vírus miatt sajnos elmaradt a nagy karácsonyi összejövetel, de annál meghittebb volt szűk körben. Az Haladásnál jól telt az elmúlt félévünk. Nagyon pozitív számomra amit az edzéseken és a meccseken tapasztalok a hozzáállással kapcsolatban és a nyerni akarással. A teljesítménnyel nagyon meg vagyok elégedve, szerintem mindenkinek ajándék az, hogy a tabella elején állunk és onnan szeretnénk folytatni, ahol abbahagytuk. Egy kis pihenés után új erőbedobással készülünk a folytatásra. Önmagammal szemben mindig kritikusabb vagyok, van még hova fejlődni, de úgy gondolom, hogy most jó helyen vagyok és ami a legfőbb, hogy jó kezekben.

*

Csóka András: Az ünnepeket, mint minden évben szűk családi körben töltjük. Az év vvégén a Dartsversenyzők, a sportág szerelmesei nemcsak a karácsony ünnepét várják, hanem a nélkülözhetetlen világbajnokságot is, mely december közepétől január elejéig a tv készülék elé vonza az érdeklődőket. Az idei évünk versenyek szempontjából lezáratlan maradt, több versenysorozat áttolódott a jövő évre – Csapatbajnoki, egyéni nemzeti bajnokság. Az év legemlékezetesebb versenye kétségtelenül a Haladás Sportkomplexumban lebonyolított 3 napos Dartsverseny volt, mely talán nem az eredmények miatt vált emlékezetessé számunkra, hanem hogy Szombathely volt a Darts fővárosa. Október végén záródó Csepregi Pékség Open befejezése óta a pandémiás helyzet miatt nem került lebonyolításra “élő” verseny. Ezt online versenyekkel tudjuk kiváltani, azért megjegyzem az érzés nem ugyanaz mint amikor 20, vagy akár 150 fő méri össze tudását. Edzéseken találkozunk csapattársakkal és készülünk a 2021. évi versenyekre, amennyiben a pandémiás helyzet enyhül, vagy megszűnik.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!