A napokban írta alá hosszútávú profi szerződését három fiatal a , akik már az őszi szezon során bizonyítottak a Szombathelyi Haladás együttesében. A két és fél évre szóló kontraktus megkötését követően az érintett labdarúgókkal készített interjút a Hungarysport, stílusosan a sportkomplexum megújult külsőt kapott játékoskijárójának folyosóján.

A szekszárdi születésű Derbeceni Zalán leginkább a védelemben érzi magát otthonosan. Pályafutásának alapjait Dunaszentgyörgy SE színiben szerezte, majd egy paksi kitérő után az Illés Akadémiánál teljesedett ki, ahol 2014 óta meghatározó szerephez jutott. Tudásának eredményeként a 2020/2021-es szezonban már a felnőttek között bizonyíthatott.

Az U-19-es utánpótlás bajnokságban csak öt mérkőzésen lépett pályára, míg a Szombathelyi Haladás másodosztályú csapatának színeiben nyolcszor kellett helyt állnia. Nem is vallott szégyent a hátvéd, hiszen közreműködésével ötször nyert a Hali, két döntetlen mellett pedig csak egyszer veszített – a Csákvár ellen – Mátyus János együttese.

Jó teljesítményét pedig 2023. június 30-ig szóló szerződéssel hálálta meg a klub vezetése. Jelenleg a Transfermarkt.de 25 ezer euróra taksálja a védő értékét, akinek ára egy sikeres tavaszi menetelés során gyorsan megnőhet. Debreceni Zalánnal készült interjúnkból kiderül, hogy mit vár önmagától a labdarúgó és arra is fény derül, hogy mivel tölti szabadidejét?!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!