Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Zalakerámia ZTE KK 82-70 (24-20, 22-8, 22-21, 14-21)
Bajnokság, 19. forduló
Szombathely, Arena Savaria
Földházi T., Minár L., Boros T.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: Váradi 4, Dancsecs 3/3, Benke 7, Bruinsma 15/6, Lake 7. Cserék: Perl 15/3, Keller 13, Kovács 6/6, Barac 12.

Zalakerámia ZTE KK: Duren 23/12, Bonifert 4/3, Delas 7/3, Vuko 10/6, Glenn 14. Cserék: Donaldson -, Simon 2, Szabó 8/3, Völgyi 2, Plézer -.

Az 1.negyedben a feldobásnál Lake ütötte el a labdát, majd ellene szabálytalankodtak, a büntetőket biztos kézzel értékesítette a fiatal amerikai center, 2-0. Ezután Benke közelről talált be, majd Bonifert szerzett 3, Delas pedig 2 pontot, átvették a vezetést a vendégek, 4-5. Szili gyorsan visszaszerezte a sárga-feketék előnyét, de Delas is triplát szórt, 7-8. A játékrész derekán Duren kétszer is talált, 7-12. Jókor jött Bruinsma, majd Dancsecs triplája is, fordított a Falco, 13-12. Ezután a csereként beszálló Barac, majd Keller kosarának örülhettek a jelenlévők, 20-14-nél jött is a vendégek időkérése. Duren kettese után Keller zsákolt, majd Váradi is megszerezte első pontjait, amire újabb hármassal felelt Duren, 24-20.

A 2. negyed elején Szabó hibája után Perl Zoltán is bedobta első kosarait büntetőkből, majd Dancsecset Kovács B. váltotta. Ha a helyszínen lehetnénk, akkor Keller horgának tapsolhattak volna a sárga-fekete szurkolók, 30-20. Bruinsma 2 újabb kosara után, 34-20-nál időt kértek a vendégek. Hiába, Kovács Benedek is betalált kintről, egyre hízik az előny, 37-20-ra vezetett ekkor a Falco. Nem találta a ZTE a bajnok játékának ellenszerét. Kovács Benedek újra triplát szerzett, majd az utolsó percben már nem voltak sikeres kísérletek, maradt a meggyőző fölény, 46-28.

A 3. negyedet Zozó közeli kosarával kezdte a Falco, Duren triplával felelt, aztán újra Keller pontjai következtek, 53-31. Jól érzékelhetően jobb lett védekezésben a Falco a válogatott center, Keller érkezésével, majd 55-31-nél újra megszakította a játékot a ZTE mestere. A játékrész közepén tartotta a bajnok a 20 pontos különbséget, Keller 13 pontnál járt. Az utolsó percben Glenn szépített, majd Barac jutott 10 pont fölé, 68-49.

A 4. negyed elején Lake büntetőzött hibátlanul, majd Szabó Zs. pontjaival lépett kicsit közelebb a ZTE, 74-57. Az 5. percben újabb időkérés során próbálta összeszedni csapatát a ZTE vezetőedzője, de ezen az estén semmi sem sikerült a vendégeknek. A hajrában már a büntetőket sem tudták értékesíteni, de Vuko még megrázta magát, 3 perccel a dudaszó előtt 74-66-ra zárkóztak. Perl büntetőzött hibátlanul, majd távolról is betalált. Az utolsó percben Glenn is precízen juttatta be a büntető vonalról a labdát. Az i-re a pontot Zozó tette fel, övé voltak a meccs és a Falco utolsó pontja, 82-70-re győzött a címvédő.

Gasper Okorn, Falco KC:Elégedett vagyok az eredménnyel, a mutatott játékkal. Az első három negyedben kifogástalanul játszottunk, a negyedik etap viszont kaotikusra sikeredett, amiből a ZTE jött ki jobban, de a meccs nagy részét kontrolláltuk, megérdemelten nyertünk. Értékes győzelmet arattunk, mert zsúfolt és mozgalmas időszak van mögöttünk – és megtettük az első lépéseket, hogy Kellert beépítsük a csapatba.

Luca Bechi, ZTE KK:A második félidőben megmutattunk, hogy itt vagyunk, hogy harcolunk, hogy bármekkora hátrányban is vagyunk, nem adjuk fel. Erre a játékra, hozzáállásra lehet építeni a jövőben. Persze nem vagyok elégedett az eredménnyel, hiszen kikaptunk, mind védekezésben, mind támadásban kell javulnunk, de amit kértem, azt a fiúk megpróbálták megvalósítani a pályán. Jó úton járunk, lépésről lépésre fogunk fejlődni.

A Falco Novgorodban folytatja, a BL-csoportkör továbbjutást eldöntő meccsén, január 19-én lépnek legközelebb pályára Váradiék!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!