Szinte hajszálra azonos mutatókkal várta a péntek esti összecsapást az Atomerőmű és az Egis Körmend. Ráadásul több ismerős arc is akadt a pályán. Elég csak Lóránt Péterre gondolni, akinek pályafutása éppen a Rába-parti városkából indult. A Paks-Körmend összecsapás arról is hivatott volt dönteni, hogy mely csapat közelíti meg a dobogón álló együtteseket.

A hazai pálya előnyét élvező paksi kosarasok kapták el jobban a fonalat. Kezdésként Jackson és Shepard dupláival lépett meg az ASE, ráadásul a vendégek pontatlanul dobtak, sőt labdát is eladták egy tamadás során. Nem véletlen, hogy szűk három perc és 9-0-ás állásnál azonnal időt kért Ziga Mravljak. Ezután már felváltva estek a pontok, de a Körmend nem tudta faragni a hátrányát.

Leginkább pocsék dobóformája miatt ragadt meg 11 pontnál a piros-feketék együttese és érdekesség, hogy a vasi együttesnék ekkor a csereként pályára lépő Ireland volt a legeredményesebb, akinek neve mellett öt egység állt. Ritmust váltott a folytatásban a Körmend, ennek eredményeként szép lassan eltűnt a csapatok közti különbség. Thames és Mócsán állt a vasi alakulat élére, a szünetben így 33-33 állt az eredményjelzőn.

A térfélcserét követően is fej-fej mellett haladtak a csapatok, felváltva vezettek egészen a 27. percig, ekkor Shepard és Jackson ismét megrázta magát, így 5-7 ponttal lépett meg a Paks a negyed végéig. Hiába cserélt és kért időt a vendégek mestere, a kívánt hatást csak az utolsó felvonásra érte el. Ekkor Mócsán állt csapatának élére és tripláival nemcsak felzárkózott, de fordított ismét a Körmend.

Hiába játszott ekkor jobban a vendég együttes, hazai oldalon mindig akadt valaki, aki betalált. Hiába tüzelt eredményesen a triplavonalon túlról a Körmend – Ferencz, Thames és Mócsán is – Shepard ellenállhatatlan volt és a kritikus pillanatokban jó érzékkel engedte el mezőnyből a labdát. A 77-74-es vágeredményt végül Capers állította be, pontot téve egy őrületes csata végére.

Atomerőmű SE – Egis Körmend 77-74 (17-11, 16-22, 23-16, 21-25)

Körmend: Thames 14/3, Takács K. 2, Mócsán 18/12, Ferencz 5/3, Taylor 4.
Csere: Ireland 16/6, Durázi 9/6, Németh Á. 4, Tóth N. 2,
Vezetőedző: Ziga Mravljak

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!