Rövid pihenőt követően folytatódott a férfi másodosztályú kosárlabda-bajnokság. A nyugati csoportban érdekelt Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület hazai pályán fogadta a Soproni Tigriseket. A párharc azért is volt fontos a vasi gárda számára, mert a fordulót megelőzően riválisa a második helyen állt. Amennyiben Kéri Péter együttese szeretett volna feljebb lépni a tabellán, csak a győzelem volt elfogadható eredmény.

Ennek szellemében bekezdett a SzoESE és gyorsan megléptek, viszont időben reagált a vendégek mestere. Időkérés, szerkezeti váltás a palánk alatt és máris ledolgozta hátrányát a Sopron. Próbált pontosan játszani a házigazda, de a vendégek végig túlzott keménységgel kompenzálták a tudásbeli különbséget. Ennek ellenére a vezetés állandósult a negyed végére.

A folytatásban is nehezen születtek a kosarak. Mészáros Máté vette hátára csapatát, aki csapatának 10 triplájából hetet egymaga szerzett. Meg is lépett a SzoESE, már tíz pont felett is volt az előnyük, de a nagyszünetig kozmetikázott ezen a Sopron. A szünet után is folytatódott a nagy küzdelem. A hazaiak diktálták a tempót, a vendégek viszont fizikálisan próbálták megtörni a vasi együttest.

Hiába, mert a gyenge dobás hatékonyság dacára, végig jobban koncentrált ellenfelénél a szombathelyi alakulat. Kéri Péter legénysége egy élvezetes mérkőzésen, szinte végig vezetve nyerte meg a 10. forduló rangadóját. Győzelmével megszilárdította helyét a SzoESE és 5. helyről folytathatja a bajnokságot, a Sopronnak viszont sokba került ez a vereség. A Tigrisek a másodiktól egészen negyedik helyig csúsztak vissza.

SzoESE – Soproni Tigrisek 78-75 (21-17, 22-18, 20-20, 15-20)

SzoESE: Vicze 15, Horváth 11/3, Mészáros 30/21, Kiss M. 6, Oroszi 11/3.
Csere: Novák 3/3, Gundinger 2, Gombkötő -, Bojkovszky -.
Vezetőedző: Kéri Péter

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!