Felemás előjelekkel várhatta a Palota elleni rangadót a Haladás VSE másodosztályú együttes. A szövetség döntésének értelmében az utánpótlás csapatok eredményeit törölték, így változott a bajnoki forgatókönyv és a tabella is. Bár Mucsi Péter tanítványai továbbra is listavezetők maradtak, azonban hosszabb téli szünet megtörte a vasi együttes lendületét.

A Hungarysport élő stream közvetítésének köszönhetően egyetlen labdamenetről sem maradtak le a szurkolók és aki késve csatlakozott lemaradt a szombathelyiek meneteléséről. A vendégek talán kissé nehezen pörögtek fel az összecsapásra, így Valasik Marietta vezetőedzőnek többször is időt kellett kérnie és cseréket is bevetett, hogy megtörje a vasi lányok menetelését.

Sikertelenül tette mindezt, mert a Haladás szárnyalt az első szett során. A folytatásban viszont megrázta magát a Palota és fej-fej mellett haladtak a második játszmában. Mucsi Péternek is több ízben cserékkel, időkérésekkel kellett élnie, hogy rendet tegyen a fejekben. A közel fél órán keresztül tartó játszmát végül a vendégek bírták jobban és egyenlítettek.

Az újabb felvonás sem hozott változást és egymás hibáiból éltek a csapatok. Hol a Haladás, hol a Palota állt jobban és ennek megfelelően forgatták a trénerek a játékosokat. A harmadik szettet egy őrületes végjáték során húzta be a Haladás. A negyedik játszmát pedig jobban kezdte a házigazda, amit a vendégek mestere nem nézett ölbe tett kézzel.

Cirkov és Király bombáival zárkózott a Palota és úgy tűnt, hogy ismét megfogja vasi ellenfelét a rivális. A kritikus pillanatokban viszont nem remegtek meg a vasi kezek és Szendrődi sajnálatos sérülése és kiválása sem zavarta meg a véghajrában a házigazdát, amely közel 100 percnyi játékos követően húzta be 3-1 arányban a rangadót és készülhet a folytatásra.

Haladás VSE – Palota VSN 3-1 (14, -23, 23, 21)

Haladás: Csóka, Zoltán, Sajben, Varga, Szendrődi, Blázsovics
Libero: Kiss D.
Csere: Héjj, Horváth B., Fatér, Németh N.
Vezetőedző: Dr. Mucsi Péter

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!