A Pázmánd falu legyőzését követően két megyei rangadó várt a Kőszegi FC regionális futsalbajnokságban. A Répcelak elleni hazai vereséget követően Sárváron szerettek volna pontot, pontokat szerezni. A feladat azért sem volt könnyű, mert Halmos Máté csapata két győzelemmel kezdte a bajnokságot. Nehéz volt tehát megtippelni a végeredményt.

Alaposan felpörgették a mérkőzés tempóját a vendégek, akik a masszív védekezésükből építették gyors támadásaikat. A sárvári játékosok mintha az öltözőben maradtak volna, mert a második percben, Prán átlövése becsorgott a hazai kapuba. Ez alaposan megfogta a Sárvár együttesét, míg a vendégek próbáltak gyors kontrákból zavart kelteni.

A játékrész közepétől aztán egyre jobban nyomni kezdett a házigazda. Több lövést kellett bravúrral védenie Németh Márk kapusnak, de a 14. perc végén már Ő is tehetetlen volt. Egy labdaszerzést követően Fábián tálalt Tóth László elé, aki közelről nem hibázott. Ez a gól megolajozta a sárvári gépezetet és még a szünet előtt fordítani is tudtak.

Osvald Márkó szépen fordult le védőjéről és lőtt a kapus alsó sarkába a 17. percben, a félidőt jelző sípszó előtt pedig Nagy Tamás, a túloldalon pedig Fehér is betalált. A térfélcsere után a nagy küzdelem dominált, de túl nagy kockázatot egyik csapat sem mert vállalni. A Sárvár a biztos vezetést tartotta szem előtt, a Kőszeg pedig nem mert kinyílni, nehogy egy újabb találattal nagyobb hátrányba kerüljön.

A tudatos játék pedig meghozta a vendégek sikerét, akik egy szép támadás végén egyenlítettek. Aztán ugyanabban a percben elég volt egy kis hiba a Kőszeg részéről, amit könyörtelenül kihasználtak a házigazdák. Németh Gábor távoli lökete a kapufáról kipattant, onnan a hálóőr hátáról pedig a kapuba került. A hajrában mindkét csapat nyílt sisakkal támadásba lendült.

A vendégek próbálkozását végül siker koronázta egy alapvonalról érkezett beadást Gyurátz passzolt a kapuba. Sokáig azonban nem örülhetett a Kőszegi FC, mert Halmos révén ismét megszerezte a vezetést a hazai együttes. A hátralévő időben már nem változott az eredmény, így a Sárvár három győzelemmel áll a regionális bajnoki tabella élén. A Kőszeg pedig 3 szerzett ponttal a negyedik.

Sárvár FC Futsal – Kőszegi FC 5-4 (3-2)

Sárvár: Soós – Osvald, Németh G., Manganelli A., Németh K.
Csere: Nagy Cs. – Tóth M., Gyenese, Fábián, Tóth L., Manganelli Zs. Halmos, Nagy M., Nagy T.

Kőszeg: Németh M. – Lintner, Prán A., Rácz, Szolyák.
Csere: Krug – Fehér A., Réti Marcell, Gyurácz, Prán D., Csák, Réti Milán, Toldi, Fehér D.

Gólszerző: Tóth L., Osvald, Nagy T., Halmos, Németh M. (öngól) illetve Prán A., Fehér D., Toldi, Gyurátz

Sárga lap: Manganelli A., Nagy T., Soós illetve Lintner, Rácz, Szolyák

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!