Nehéz meccs várt kedd este az Egis Körmend férfi kosárlabda csapatára. Ezúttal Szolnokra látogattak Ziga Mravljak tanítványai és a Atomerőmű elleni vesztes mérkőzés után szerettek volna javítani Ferencz Csabáék. A hosszú út, a kevés pihenés dacára volt is keresnivalója a Rába-parti együttesnek ezen a derbin, hiszen az alföldi együttes meglehetősen hullámzó teljesítményre képes ebbem a szezonban.

Kezdésként Takács duplája adta meg az alaphangot a derbinak, majd igazi dobópárbajra került sor. A Szolnok jobbára távolról tüzelt – meglehetősen jó százalékkal – a Körmend hatékonysága közel sem volt ennyire megfelelő, azonban a lepattanók miatt a második szándékból sikerült tartaniuk a lépést. A 6. percben aztán időt kért a vasiak trénere, miután Subotic vezérletével már nyolccal ment a házigazda.

Előnyét jól tartotta meg a Szolnok, míg a Rába-parti együttes inkább a légiós különítmény pontjai jelentettek segítséget. Juhos triplájával aztán már 11 ponttal meglépett a jászsági csapat, ráncolta is homlokát Ziga Mravljak. Bár Mócsán kosaraival felzárkózott a Körmend, de hiába, mert hazai oldalon mindig akadt valaki, aki betalált. Így a nagyszünetben nyolc egységgel állt jobban a hazai alakulat.

A folytatásra viszont állva hagyta ellenfelét a Szolnok és védekezésben, valamint támadójátékban is felülmúlta riválisát. Egyetlen kérdés csak az volt, hogy vajon eléri-e a játszsági alakulat a 100 dobott pontot?! Végül 94-nél álltak meg Rudnerék, de a 31 pontos különbség beszédesen foglalja össze a második félidőbeni teljesítményt.

Szolnok – Egis Körmend 94-63 (24-14, 17-19, 24-17, 29-13)

Körmend: Thames 9/3, Takács K. 2, Mócsán 10/3, Durázi 5, Taylor 15.
Csere: Ireland 6, Németh Á. 6, Ferencz 3/3, Balogh M. 3, Mosely 2, Tóth N. 2, Oroszi – .
Vezetőedző: Ziga Mravljak

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!