Az utóbbi évek legjobb teljesítményével rukkolt ki a 2020/2021-es szezonban a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület női kosarasai. Az amatőr élvonal zöld csoportjában érintett klub zömmel helyi, saját nevelésű fiatalra épített csapata egy rövid, de annál intenzívebb felkészülési időszak után szárnyalásba kezdett. Egymás után nyerte mérkőzéseit, sokkal nagyobb nevű ellenfeleket legyőzve.

Ennek eredményeként a 2020-as évet veretlenül fejezték be Szabó László tanítványai, egyedüli hibátlan mutatóval rendelkező alakulatként. Bár a szombathelyiek vezetőedzője szinte minden nyilatkozatában kihangsúlyozta, hogy minden jó és rossz periódus véget szakad egyszer, játékosai aligha hitték, hogy a DVTK ellen kezdődik új szakasz a SzoESE életében.

Bár a borsodi vendégek több vereséget is jegyeztek a szezon során, nagyon mély kerettel rendelkeznek, ráadásul több, az élvonalban is edződött kosarassal érkeztek a vasi megyeszékhelyre. Az élő közvetítésnek köszönhetően egy rendkívül fordulatos és látványos megoldásokat sem nélkülöző összecsapás végén aztán a vendégek örülhettek.

Bár a vége előtt alig 4 másodperce volt a hazai csapatnak a fordításra, de ez nem bizonyult elegendőnek, érthető, hogy csalódottan nyilatkozott a találkozó kapcsán Preisinger Bogi. Szabó László vezetőedző viszont – aki mindig maximalista révén győzelmet vár – tudta, hogy vékony kerettel, szűk rotációval kellett a szinte lehetetlen feladatot teljesíteni. A javítási lehetőségre sem kell sokat várni, hiszen hétvégén már új kihívás vár a SzoESE csapatára.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!