Szombat délután a Dunaújvárosi KKA együttesét látta vendégül a Hungast SZKKA a Tippmix Magyar Kupa 3. fordulójában. A klub hivatalos honlapjának tudósításából kiderül, hogy a vendégek kezdték jobban a találkozót, elléptek 2-3 góllal, de a 10. percre feljöttek Marosán György tanítványai 6-7-re. A DKKA kapusa, Hlogyik több bravúrt is bemutatott, 8-11-es állásnál a szombathelyi mester kért időt. A folytatásban állandósult a 3-4 gólos különbség, majd a félidő hajrájában Bandelier góljaival feljött kettőre az SZKKA, 13-15. Az első játékrész utolsó percében azonban két gólt is kaptak Pődörék, így a szünetben a DKKA vezetett négy találattal, 13-17.

Aztán nagyszerűen indította az SZKKA a második félidőt, a jó védekezések után gyorsan felzárkóztak egy gólra, 17-18. A vendégek is megrázták magukat és öt gólra növelték a különbséget, 18-23-nál újra időt kért az SZKKA vezetőedzője. Felváltva estek a gólok, Pődör Rebeka zsinórban kétszer is betalált, Gorilszka pedig magabiztosan értékesítette büntetőit, de a DKKA-nak mindig volt válasza, 21-26.

Gorilszka és társai azonban nem adták fel, óriásit küzdve folyamatosan dolgozták le a hátrányt. Tomasevics parádézott, majd az egyik védése után egészpályás gólpasszt adott, 7 perccel a vége előtt, 24-26-nál a vendégek mestere, Vágó Attila szakította meg a játékot. Mayer Szabina a saját térfeléről talált be, majd másfél perccel a vége előtt Horváth Petra egyenlített, 27-27. Hiába a nagy hajrá, az utolsó perc végül a dunaújvárosiaknak sikerült jobban. A második félidőt 2 góllal megnyerte az SZKKA, de a 27-29-es végeredménnyel a DKKA jutott tovább a Magyar Kupa 4. fordulójába.

A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy az SZKKA egyik kiválósága, Virág Noémi sajnos a második félidőben térdsérülést szenvedett, így szinte biztos, hogy a szerdai Vác elleni bajnokin nem állhat rendelkezésre. Mindenesetre mi is jobbulást kívánunk neki!

Szombathelyi KKA – Dunaújvárosi KKA 27-29 (13-17)

Magyar Kupa, 3. forduló, Aréna Savaria – zárt kapuk mögött

SZKKA: Tomasevics – Wald 2, Bandelier 5, Gorilszka 5, Pődör R. 4, Agbaba 3, Orbán 3 Csere: Horváth P. 2, Mayer 2, Varga 1, Virág, Christe (K).

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!